zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

United kupuje 100 električnih aviona

United je naručio 100 Heart Aerospace ES-19 električnih aviona. Avion prima 19 putnika i biti će u prometu 2026. godine. Još 100 ovih aviona je naručio Unitedov partner Mesa Airlines.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Heart Aerospace

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo bi, ako uspe, moglo da bude revolucionarno. Operativni troškovi bilo čega pogonjenog elektromotorom ne mogu se porediti sa drugim vozilima/letelicama. Očekujem liniju Beograd-Leskovac i Novi Sad – Niš.

Pa SAD su velike, tamo je upotreba 19-seatera bila masovna i rasprostranjena, a sad je sasvim nerentabilna. Manja mesta su nezadovoljna što su izgubila redovan avio-saobraćaj.

Jesu troškovi letačkog osoblja isti, ali bi sve ostalo trebalo da bude baš znatno jeftinije. Mlazni avioni, pa i turboprop su, istorijski gledano, skupi za korišćenje, ali su jedini ostali na tržištu. Na nekom popularnom naučnom sajtu sam pročitao da A320 ne troši ništa manje goriva po putniku nego što je Lockheed Super Constellation. Čitao sam i analizu da bi avioni na dizel pogon bili dosta rentabilniji od turbopropa na kratkim letovima – samo što dizel avion niko neće, a struja je popularna i u trendu, pa mislim da bi ovo moglo da uspe.

Slažem se da ovo za sad izgleda neracionalno, ali mi je drago zbog ovoga jer je nophodno da bi se utro put za razvoj tehnologija za veće avione. Počelo se sa električnim dvosedima, sada smo već kod 19 putnika. Što se tiče posada, ne bi me čudilo da se izdejstvuje neka sertifikacija sa jednim pilotom i unapređenim autopilotom ili možda čak i bez kabinca. Što se tiče UA, njima je dovoljno da gubitak ne bude prevelik na takvim linijama, a da imaju ogromne koristi od marketinga i mogućnosti da se hvale kako su “najzelenija” kompanija.

Ako bi to još ispratila i neka tehnologija za bolje i/ili bezbednije baterije (kao na primer na bazi natrijuma umesto litijuma), onda bi sve počelo polako da se slaže. Ponekad razmišljam kakve bismo sad baterije imali kada bi svet dao petinu vojnog budžeta na razvoj stvari koje su nam zaista potrebne… Ali ja volim da fantaziram, ne zamerite 🙂

Videćemo šta će sve dozvoliti. Eto npr. na Novom Zelandu nisu imali bezbednosnu kontrolu za avione do 90 mesta do pre dve godine – na znam da li su to promenili. Svako je mogao da uđe sa pištoljem i sa bombom u ATR. Ko zna, možda dozvole 1 pilota uz mogućnost da se u slučaju potrebe preuzme kontrola sa zemlje i avion spusti kao dron. Interes kapitala diktira i takve stvari.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!