zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Koliko je Air Serbia prevezla cjepiva

Od početka imunizacije građana Srbije najveći broj pribavljenih vakcina su ruske i kineske vakcine, koje je upravo Air Serbia dovezla u Srbiju. 2.5 miliona Sinofarm vakcina Air Serbia je prevezla u 4 cargo leta za Kinu svojim A330-200. Ruske Sputnik V vakcine su dovezene u 5 letova (2 leta sa A330, 3 sa A320), oko 350 hiljada doza. Pfiser i Astra-Zeneca vakcine transportovali su strani cargo prevoznici poput Cargo Air-a, ULS-a i Turkish-a.

Takođe, Air Serbia je učestvovala u prevozu doniranih vakcina zemljama regije. Svojim ATR-ovima letela je 2 puta za Skopje i 2 puta za Sarajevo, te sa A319 jedanput za Podgoricu. Pored Air Serbie, i Avioslužba Vlade Srbije je učestvovala u ovom transportu letovima za Podgoricu i Sarajevo.

U Srbiji je (26.-29.3.) vakcinisano 22 hiljade stranih državljana, iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Poljske i Češke. Ovo je prouzrokovalo povećanje broja putnika pre svega na linijama u regiji zbog čega je Air Serbia povećala frekvencije ka Zagrebu, Skopju, Podgorici i Ljubljani.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Air Serbia

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!