zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Wizz Air u Tirani

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Wizz Air je krenuo sa bazom u Tirani 1.7.2020. usred Covida-19. Kompanija je tada pokrenula 15 novih linija u Tirani. Danas baza ima 9 aviona i 42 linije, od kojih su 4 sezonske. U VII. mjesecu kompanija će bazirati i 10. avion u Tirani te otvoriti 5 novih linija i 2 sezonske. Istim će Wizz Air u Tirani imati čak 49 linija od čega je 6 sezonskih.

Kompanija u Tirani ima konkurenciju 32 kompanije koje imaju 82 linije. Među njima su i najveći LCC: easyJet, Eurowings, flynas, flydubai, Transavia, Pegasus i Norwegian. Uz to za Tiranu lete i brojni legacy carrieri: Lufthansa, British, Air France, Aegean, Austrian, ITA, LOT, SAS, Swiss… Wizz Air ima konkurenciju dvije domaće kompanije Albawingsa koji ima 3 aviona i 12 linija, te Air Albanie koja ima 2 aviona i 11 linija, a 2 aviona vrlo dolaze vrlo skoro (po nekim izvorima već su u Tirani). Ukupno to je 7 aviona i 23 linije.

I sad se postavlja pitanje kako je to Wizz Air u samo tri godine uspio doći sa nula na 10 aviona? Vrlo jednostavno. Kompanija je iskoristila katastrofalno stanje Covida-19, te volju albanske dijaspore da putuje kući. A Albanske ceste su tragične. Ovog ljeta za 120 km trebalo mi je više od 3 sata. Uz to prolaz kroz Crnu Goru je također tragično loš. Znači da bi se Albanci dočepali autoputa u Hrvatskoj moraju napraviti 400 km za što im treba preko 8 sati. Albanci trebaju automobilom do Milana više od 20 sati, do Beča 18 sati, do Frankfurta 24 sata. To su sve relacije koje putnici do Zagreba redovno rade autom jer im treba 4 do 10 sati. Stoga ne treba čuditi da Albanci daleko više putuju avionom nego Hrvati, Srbi ili Slovenci koji daleko više koriste automobile, autobuse i vlakove.

Wizz Air je povezao svoje baze u Italiji i druge talijanske aerodrome sa Tiranom obzirom na ogromnu albansku dijasporu u Italiji. Wizz Air operira iz Tirane prema 15 talijanskih zračnih luka, a od ljeta će letjeti još 4 talijanske zračne luke, dakle njih 19 ukupno. Ogromno. Albawings leti prema 11 talijanskih destinacija, a Air Albania prema njih 6.

K tome turizam se ozbiljno razvija u Albaniji, prvenstveno Drač i gradovi južno od njega. Svi oni putuju preko Tirane. Od Drača do Aerodroma Tirana je samo 31 km brze četverotračne ceste za što treba tek 25 minuta.

Tirana je de facto jedini aerodrom u Albaniji, obzirom da Kukeš ima tek 6 linija dvije kompanije. Uz to Tirana nema konkurenciju u okolici. Do Podgorice treba preko 2 sata, do Prištine 3 sata, do Tivta ili Skopja skoro 4 sata. I svi ovi aerodromi su bitno manji od Tirane i daju daleko manje linija i kompanija. Do Soluna koji je najbliži veći aerodrom treba 6 sati vožnje. Tirana stoga ima vrlo slabu konkurenciju u okolici za razliku od Zagreba, Beograda ili Ljubljane koji imamu velik broj ozbiljnih aerodroma u okolici koji preuzimaju putnike. Primjerice Zagreb u krugu 4 sata vožnje ima Beč, Budimpeštu, Veneciju, Treviso, Beograd, Bratislavu, Ljubljanu, Graz, Klagenfurt, Trst, Banja Luku, Osijek, Pulu, Rijeku, Zadar i Split, čak 16 aerodroma.

Stoga ne treba čuditi da se Tirana tako brzo širi i da je aerodrom sa najvećim postotkom prometa spram 2019. Beograd je tri puta veći grad od Tirana no u prvih 10 mjeseci 2022. je imao samo 256.709 zrakoplovnih putnika više od Tirana (4.696.136 spram 4.439.417 putnika). Jednako tako ne treba se čuditi da Wizz Air toliko raste. Bitno brže nego što Wizz Air raste na bilo kojem drugom aerodromu u Europi.

47 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kukës je više alternativa Prištini nego Tirani. Preuzima ulogu drugog kosovskog aerodroma. Ima linija za destinacije gdje većinom živi kosovska dijaspora (Švicarska, Njemačka) a ne albanska (Italija). Razumno, pošto je udaljen samo nekih 20 km od kosovske granice i sat i pol vožnje iz Prištine. Put iz Prištine do aerodroma Skopje kao i do Kukësa je isti i vremenski i kilometarski.

Vremenski je dosta kraća i lakša vožnja iz Prištine (1 sat manje prema Google Maps), cijeli put je autocesta ili brza cesta.

Hahahhaha pa ja ne mogu da verujem. Molim da se ne brise ovaj komentar. Ovo je hit…

Ovo će Alenu boostati broj komentara i posjeta. Uskoro ce objaviti statistiku, povecanje bar 33%.

Kao što je napisano već u komentarima Albanija ima ogromnu dijasporu i to veoma mladu. Za sada su oni veoma vezani za maticu i otuda ovoliko povećanje prometa. Rast će biti i narednih godina, ali onda dolazi neizbežno otudjenje, nove generacije neće imati taj odnos prema domovini svojih roditelja, pa će neminovno doći i do stagnacije, pa i pada prometa.

Ne predviđamo i budućnost ovde. Ali turizam je u Albaniji u ekspanziji i mislim da će svake godine biti sve više turista

Svaka casta za Tiranu,opako rastu,imaju i zavidan broj legacy carriera nije nerealno i da preskoce Beograd u sledecih par godina,ovo je i jedna pozitivna vijest od Wizz-a posle ko zna koliko…i 19 linija za Italiju…fascinantno

Slazem se da je rast fascinantan, ali ne zaboravite da tako ogroman rast ne moze ici unedogled.

Sa trenutnim rastom Air Serbije u Beogradu sumnjam da ce doci do toga da preskoce Beograd jer oni su sad u zenitu ili blizo njega, a Air Serbia otvara sledece godine preko 20 linija.

Rast u Tirani je jednim delom ostvaren zbog toga što se u Albaniji zadnjih godina intenzivno razvija turizam koji donosi nove putnike koji su prinuđeni da koriste Tiranu za destinacije na obali. Za južni deo obale koji je mnogo atraktivniji je planiran potpuno novi aerodrom koji bi preuzeo najveći broj turističkih putnika i u tom slučaju aerodrom u Tirani bi koristila dijaspora i severni deo obale.

Opet ista greska po stoti put…poredjenje velicine gradova.

Pa i Frankfurt ima isto stanovnika kao i Zagreb pa se ne secam sa ste to ikad poredili, jer jednostavno nema smisla.

Treba reci da je TIA pre pandemije bila cak ispod ZAG po broju putnika a da ga je sad u sirokom krugu zaobisla iako je FR stacionirao 3 aviona u Zagrebu a stanje puteva u Albaniji je isto kao sto je bilo i pre pandemije. Dakle, nece biti da su samo losi putevi uzrok tolikog povecanja saobracaja.

Eto jos jednom dokazujete da velicina grada nema veze sa brojem putnika vec razvoj avio saobracaja. Nadam se da je ta lekcija naucena posto velicina gradova ni najmanje nije presudna sto govori evo i primer Tirane.

Isti broj stanovnika, ista infrastruktura kao i pre pandemije pa opet eksplozivan rast.

Glavni grad Albanije je po broju stanovnika na nivou Skoplja a po broju avio putnika daleko ispred njega. Zagreb ima 300.000 stanovnika vise nego Tirana pa opet je imao 1.500.000 putnika manje nego Zagreb. Ljubljana ima isto stanovnika koliko i pre 3 godine a daleko manji broj avio putnika nego te 2019 godine, Tuzla ima vise nego duplo manje stanovnika nego Ljubljana pa opet skoro isti broj putnika itd. Tako mozemo unedogled ali nema potrebe jer je vise nego jasno da velicina gradova nema veze sa brojem putnika.

Tirana je trenutno na svom vrhuncu ili blizo njega i nece moci zauvek rasti po ovoj stopi dok sa druge strane imamo Beograd sa 21 novom linijom koja ce biti otvorena u 2023 tako da ce i u sledecim godinama Tirana ostati iza Beograda a ispred Zagreba.

Zaista mi nije jasno da potencirate cinjenicu koja apsolutno ne stoji.

Da, moja je greska oko Ljubljane i Tuzle ali zato oko Tirane i Skoplja, Tirane i Zagreba, Ljubljane pre i posle pandemije apsolutno nema greske i to pokazuje da i u ovoj nasoj regiji velicina gradova ne utice na broj putnika na aerodromu.

Primorski aerodromi imaju isti broj stanovnika i leti i zimi a opet zbog turizma mnogo veci saobracaj leti. Jel i tu velicina gradova utice na broj putnika? Naravno da ne.

Jel i kod Pristine koja ima duplo manje stanovnika od Zagreba a skoro isto putnika bitan broj stanovnika? Naravno da ne.

Ovo su samo neki od najeklatantnijih primera a ima ih jos mnogo koji potvrdjuju neispravnost vase teze na regionalnom nivou na koji se pozivate a na evropskom ih ima tek mali milon.

Govori nam da je iseljavanje iz Albanije ogromno. Broj mladih je sve manji i manji a broj rodjene dece se prepolovio u poslednjih 20 godina i puno brze opada nego na primer u Hrvatskoj ili Srbiji.

Naravno, govori još štošta, ali je akcenat na zaista velikom iseljavanju iz Albanije.

Naravno da nije, kada veliki deo putnika generiše dijaspora. U samoj Albaniji se radja manje dece i to je jedan od pokazatelja koliko je veliko iseljavanje. Radjaju se u Britaniji, Italiji, Nemačkoj, Švajcarskoj… i upravo su oni najveći generator broja putnika.

Ne treba biti veliki mudrac pa izvesti zaključak.

Što se tiče budućnosti, rast će se nastaviti. Da li će prestići Beograd ili ne, teško je reći.

To nam govori isto što nam je govorilo rapidno približavanje Zagreba Beogradu tj ništa, sa vremenom kada se sve ustali Beograd će za Tiranu biti nedostižan.

Naravno da će stati a tim bolje ni Beograd ne stoji u mjestu.

Sljedeće godine će Beograd otvoriti za sada najavljeno 18 plus još 5 se očekuje a Tirana 7 (2 sezonske). Tj Beograd će više da otvori.

Zasto govotite neistine?
1. Koje 4 linije su najavljene kao sezonske? Sve su u prodaji do kraja oktobra, dakle do kraja letnje sezone. Nijedna od skoro 80 destinacija u mrezi Air Serbie nije u prodaji za sledecu zimu. Da li to znaci da su svih 80 sezonske?
2. Air Serbia nema 65% LF, poslednja zvanicna objava je bila da je u prve dve nedelje novembra LF bio preko 80%. Sada je malo manji, ali u proseku to nije 65%. Realno je da bude negde oko 70-72%.
3. Air Serbia ne otvara 38 nedeljnih letova. Samo od ovih novih linija za 2023. godinu to je 58 nedeljnih letova. Kada na to dodate i Malagu i Maltu koje su krenule ili ce krenuti tokom 2022. godine, dolazimo do 63 nedeljna leta. Na sve to treba jos 5 destinacija da objave, realno jos 12-15 letova plus silna povecanja koja ce da uslede za sledece leto. To znaci od novih linija dobijamo preko 75 nedeljnih letova ili cak 10 dnevno plus povecanja, dakle preko 100 novih nedeljnih letova. 4 puta vise nego Wizz!

1. Dakle, 4 od 18 su sezonske. Kao sto Vi kazete, to je zvanicna informacija, pustite se nagadjanja.

2. CEO ne laze. To sto nije objavljena na papiru je nebitno. CEO ima kredibiletet i njemu se veruje.

3. Pobogu, dajte prebrojite. Rekao sam Vam tacnu cifru. Evo navescu Vam:
BUD je 17pw;
HER, RHO, ESB su 4pw;
CHQ, GOT, CGN, HAM, ORD, MLA su 3pw;
CFU, MRS, FLR, PMO, CTA, NAP, ADB, AGP su 2pw;
Prostim sabiranjem dolazite do brojke od 63 nedeljnih letova. Dodajte jos 5 novih linija na to, recimo da je to jos 12-15 nedeljnih letova, pa dolazimo do brojke od 75-78 letova. Na to dodajte najavljena povecanja: BCN +5, IST +11, VIE +4, FCO +5, MXP +1, FRA +1, DUS +1, JFK +1, mozda jos neka ako nisam nabrojao. Sa ovim nabrojanim dolazimo do 29 dodatnih frekvencija, pa na ovih 76-79 na novim linijama dolazimo do brojke od 104-107 dodatnih redovnih letova u odnosu na proslu letnju sezonu. Dakle, ne da ne preterujem, nego sam potcenio i rekao 100, a zapravo je preko 100.

Bravo za komentar

1. Da, rekli ste da ce sigurno biti jos sezonskih. Videcemo jos to. Da planiranu da budu sezonske, to bi objavili. U suprotnom se linije vode kao celogodisnje, sve do objave da su sezonske.
2. Air Serbia je uvek tokom zime imala 45-50% trzisnog udela. Leti je taj broj veci zbog cartera, pa se udeo popne i preko 55%.
3. Tako je, ima ih mnogo vise od 38 koliko ste Vi naveli, jedno 3 puta vise. Pritom ste me optuzili da preterujem, pa stoga ocekujem izvinjenje jer je moja brojka tacna, a Vasa nije.

Prvo što nije istina da AS ima 65%, otkud vam taj podatak? Tirana ove godine nije stigla Beograd niti će, razlika je 250 hiljada i do kraja godine će samo da raste. 9 linija naspram 23 je razlika ogromna a koje če biti sezonske tek ćemo da vidimo da ne zaboravimo da Beograd u 2023 će imati 4 long haul linije i da se očekuje rast i regionalnih frekvencija pa čak iz te iste Tirane.

Ništa, moramo i mi pojačati iseljavanje da nas slučajno ne stignu.

Baš. Zaostajemo

Wizz ima veće avione

Разлика на крају године између Београда и Тиране ће бити преко 500.000 путника, то није мала цифра.
Друго њихов раст је узрокован Визером. Нека им је Бог у помоћи.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!