zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

BREAKING NEWS: Wizz Air otvara 4 linije iz Banja Luke

Wizz Air otvara linije za Banja Luku i to za Dortmund (od 3.6.), Basel (6.6.), Malmo (7.6.) i Eindhoven (7.6.). Sve linije će imati po dva tjedna leta sa Airbusom A320. Promotivna cijena karata je 19,99 EUR. Karte su već u prodaji.

U isto vrijeme Ryanair obnavlja 5 linija, te uvodi još dvije nove (Bergamo od 3.7.) i Beč (od 4.6.). Uz to za Banja Luku leti i Air Serbia za Beograd, te sezonski Freebird Airlines za Antalyu.  Istim će Banja Luka ove godine imati 13 linija sa 26 tjednih polazaka. Fascinantno!

Banja Luka će i ozbiljno profitirati na sukobu Ryanaira i Wizz Aira koji je toliko prisutan u nekoliko desetaka aerodroma Europe. U regiji taj sukob je najizražajniji u Nišu i Podgorici. Banja Luka u ovom momentu ima najviše letova Wizz Aira i Ryanaira nakon Skopja, Zadra, Beograda, Tuzle, Zagreba i Podgorice, jednako kao Split, te  više od Niša, Ljubljane, Pule, Ohrida, Prištine i Sarajeva. Za razliku od Tuzle, Banja Luka se uspjela othrvati da „pakira sva jaja u samo jednu košaru“ i to je istinski velika stvar. Svaka čast i čestitke managementu Banja Luke.

Zamaaero je danas pola sata razgovarao sa direktorom Aerodroma Banja Luka Milanom Račićem koji je jednostavno rekao da treba raditi, raditi i raditi, te da ovaj uspjeh nije došao ni iznenada, ni slučajno, već je produkt upravo teškog i ozbiljnog rada. Direktor Aerodroma Banja Luka kaže da Wizz Air nije dobio novac da leti u Banja Luci, nego da su aerodromske takse ozbiljno spuštene, iako ne želi reći koliko. Iz iskustva u regiji govorimo sigurno o manje od 5 EUR po putniku. Gospodin Račić je najavio dalji rad na novim linijama i prijevoznicima iz Banja Luke, te je rekao da će uskoro biti još „iznenađenja“.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!