zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto Split nema letova za Bliski Istok

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

Velik broj kompanija leti za Bliski istok iz regije. Iz Ljubljane leti flydubai, iz Zagreba flydubai i Qatar, prije je letio Emirates, iz Dubrovnika flydubai, iz Beograda flydubai, Qatar i Wizz Air, iz Podgorice Flynas i Air Montenegro, iz Tivta flydubai i Flynas. Posebno velik broj letova ima Sarajevo iz kojeg lete Air Arabia (Abu Dhabi i Sharjah), flydubai, flynas (Riyadh i Jeddah), Gulf (Bahrain), Jazerra i Kuwait (Kuvajt), Qatar, SalamAir (Muscat), Wizz Air (Abu Dhabi).

Konačno tu je i Turkish sa letovima iz Istanbula za Ljubljanu, Zagreb, Dubrovnik, Sarajevo, Beograd, Prištinu, Skopje, Podgoricu i Tivat. Pegasus pak leti za Beograd, Sarajevo, Skopje i Prištinu. Obije turske kompanije imaju velik broj konekcija na Bliski Istok, a Turkish na Daleki Istok i Afriku, te je istinska konkurencija bliskoistočnim kompanijama.

Kada razmatramo problem Splita i konekcijama na Bliski Istok posebno moramo proanalizirati situaciju sa Dubrovnikom. Ovaj aerodrom ima letove Turkisha (cijele godine), flydubaia (sezonski), a i Qatar je planirao pokrenuti letove, no odustao radi Covida-19. Ako može manji Dubrovnik imati 2 (uskoro i 3) linije, zašto ne može Split bar jednu.

Naravno da može, tu ima i putnika i potencijala. Najrealnije bi bilo da letove pokrene Turkish za Istanbul ili flydubai za Dubai. Nije nerealno da letove pokrene i Qatar poglavito da preduhitri flydubai i Turkish ako aerodrom uspije isforsirati takvo razmišljanje kod Qatara. Manje je vjerojatno da letove pokrene Air Arabia, ali nije i nevjerojatno, poglavito što kompanija zna preduhitriti konkurenciju. Letove bi mogao pokrenuti i flynas koji se širi u regiji, a osim letova za Sarajevo ove godine krenuo je letjeti za Tivat i Podgoricu.

Također je realno da i Wizz Air pokrene letove iz Abu Dhabia za Split. Wizz Air se ekspresno širi u Splitu, kompanija već ima 11 linija za Split. U tom kontekstu ne bi bilo nevjerojatno da pokrene i Abu Dhabi, poglavito što Split nema Turkish, flydubai i Qatar.

Kako god Splitu opako nedostaju prijevoznici sa Istoka i ozbiljno bi se morao potruditi da ih dobije, te time zatvori i posljednji gap u svojoj mreži. Split ima ogroman broj letova prema Europi, čak 37 prijevoznika leti 140 linija. Stoga je krajnje vrijeme da dobije i letove prema Bliskom Istoku.

76 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Evo Qatar salje A350-1000 za BEG!

woohoo!

velu vam čitatelji da je to stara vijest a ova za beg nova

inače čestitam na novim kolima, ta već odgovaraju rangu uspješnog konzultanta koji je na ti s direktorima aerodroma i aviokompanija, predviđam i povećanje volumena ugovora kad se počnete pojavljivati na sastancima u premium vozilu

u poslovnoj zajednici (direktori aviokompanija i aerodroma) brend BMW puno bolje kotira od brenda Suzuki

Ne vole oni sa bliskog i srednjeg istoka vrućine. Imaju i mora i sunca. Više vole planine i šume.

Upravo to, to je i jedan od bitnih razloga zašto Sarajevo ima veliki broj letova ka bliskom istoku gdje je u ljeto sve zeleno, voda teče na svakom koraku i nije previše vruće.

Turkish je europska, a ne bliskoistočna kompanija.

Off
Beograd 605596 septembar.

Tako je, treci mesec za redom da BEG ima vise od SOF. Iako su neki tvrdili da je nemoguce da BEG ima vise u septembru ako SOF ima 600k…

Koliko često se ranije događalo da BEG bude iznad SOF?

Fenomenalno! Imati 605k putnika u septembru predobro!!!

Imali smo nekoliko mjeseci rapidnog priblizavanja Zagreba a sad imamo imamo rapidno udaljavanje. Na rapidno priblizavanje smo imali euforicno navijacki tekst od strane autora a sad ni rijeci o rapidnom udaljavanju. Zar se ovde ne bavimo regionalnim temama?

Uh uh uh polako da vidimo. Zagreb na 92.9%, Beograd na 93.6%. Beograd je uvećao razliku ovog septembra, tri godine nakon 2019 godine, u odnosu na Zagreb za 0.7%.

Šta u vašem kraju znači “rapidno udaljavanje”?

Koji je odgovor zašto nema?

Turkish bi ljeti morao biti pun pogodak, čudno zašto čekaju

OT: Uradjena je analiza kumulativnog rasta vecih aerodroma u regiji za period od 10 godina (2010-2019). U obzir su uzeti samo aerodromi sa preko milion putnika u 2019. godini. Rezultati su tragicni za odredjene aerodrome. Smatram da je sve ispod 100% rasta prilicno lose. Lista izgleda ovako:

1. SKP +229,66%
2. SPU +170,71%
3. TIV +152,33%
4. BEG +128,22%
5. DBV +128,04%
6. SJJ +103,06%
7. TGD +99,1%
8. PRN +81,82%
9. ZAG +65,84%
10. LJU +23,96%

Trebalo je da analizu ovih brojeva objavite i prokomentarisete jer je to analitika i pokazuje trendove u regiji…

Nonsens. Nema tu kruha.

Pokazivalo je do 2019, od tad se svašta promenilo.

Uzeo sam 2019. godinu jer godine nakon nje ne prikazuju pravo stanje stvari, svi znamo razlog.

Budite sigurni da Arape ne interesuje more. Oni će u Hrvatskoj posjetiti prije Plitvička jezera. Pa i bilo koje toplice-banje. Ono imaju mora, ali nemaju rijeke, vodopade, šume, zelenilo…

Linija iz zaljeva je SF u Splitu, barem trenutno. Ali Turkish je morao biti tamo već odavno i to year round… međutim odgovor na pitanje “zašto” je u upravi koja ne radi ništa da privuče Turkish. Nije Turkish pao s neba u Dubrovniku nego su bili pregovori koji su urodili plodom da imaju year round liniju, za razliku od Splita.
Treba raditi posao a ne čekati ona 3-4 mjeseca berbe iz UK i Njemačke kad svaka šuša ide na Jadran, a ostatak godine kako bude bude…

Uspjeh zračne luke se ne temelji na količini bliskoistočnih prijevoznika

Temelji se na svim prevoznicima tako i bliskosrednjeistočnim

Iako je tema spominjanja dosta prije Covida, pala je u zaborav u međuvremenu.
Alene, možete li svojim kanalima istražiti kada će Split konačno dobiti toliko očekivane rulne staze i za kad se taj master plan pomakao?
A vezano za današnju tematiku spominjalo se nekad čim Transat nabavi A321XL da će uzesti u obzir letove za Split. Nije bliski istok, ali Kanada zvuči izazovnije, a najviše jer Split zbog ograničene dužine piste i ograničenog aprona, nikad nije imao prilike imati prave interkontinentalne letove.

glupost na kub glede kapaciteta aerodroma

Problem je sa zemljištem. Na kraju krajeva, nije baš isto graditi rulnice na svom terenu koji posjedujete već i od Jugoslavije (kao i Beogradu, Dubrovniku, Skopju) i na terenu sa stotinu (ali doslovno) različitih vlasnika.

da najbolje je lezati i cekati da ti to neko drugi uradi. pa za sta sluzi vansezona nego da se papiri pripreme za velike investicije. gde je pomoc lokalne uprave ? mozda u konobi na bracu ?

A vi želite reći da zračna luka ne otkupljuje zemljište? Čovječe, proučite malo situaciju prije nego što nešto ovakvo napišete.

Treba ovu ZL privatizirati pa će biti pomaka u poslovanju i infrastrukturi. Dok gradovi Kaštela i Split vode ovaj aerodrom tu neće biti sreće.
U ovom slučaju mislim na izgradnju rulnica. Pa kojih vražijih 5M putnika? ZL Split nije napravljen za toliki prihvat putnika a i upitno je kada bi uopće mogao dosegnuti toliku brojku. Alternativu za apron vidim kada bi Divulje usutpile svoj dio vojnoj aprona ali i to zahtjevan inžinjerski podhvat spajanja sa aerodromom. Prije 3 god su govorili da će i ZL biti željeznicom spojena do Splita. I to više nitko ne spominje!?
Kad se postavi pitanje ulaganja, svi brzo dementni postanu.

Vidimo kako je ispalo Zagrebu kad je dan u koncesiju…

Zašto bi se privatizirao ako je daleko najprofitabilnija zračna luka u Hrvatskoj?

Gradovi Split i Kaštela ne vode ZL Split. Dapače Split je najmanji suvlasnik.

Privatizacija? Baš vidim kako se Zagreb kvalitetno razvija otkada je pod privatnikom. Toliko mu dobro ide da je u 2021. imao manje putnika od tog “loše vođenog” Splita, a i općenito već godinama su mu Split i Dubrovnik pred petama.

Inace tokom 2009.i 2010. godine SPU je bio jedan od vecih problema u celoj evropskoj mrezi kojim se jos tada bavila IATA sa EK i Eurocontrol. Prisutvovao sam brojnim sastancima u Briselu i Zagrebu gde je osmisljen plan za resavanje problema. Ukratko, SPU je bio preopterecen vikendima, a narocito subotom kada je HKZP (ali i okolni ANS provajderi) drzala i po desetak aviona u holdingu zbog ogranicenih kapaciteta, sporog napustanja RWY i nedostajucih parking pozicija. Aerodrom je generisao ekstremna kasnjenja, kao i ekstremni napor kontrolora letenja i posada u peak satima. Koordinacija SPU sa operaterima i Eurocontrolom je bila posebna prica prepuna neznanja i lenjosti. Velikim politickim, i ne samo tim, pritiskom na turoperatere letovi su uspesno razvuceni na ostatak nedelje. A rulnice, to ceka sledecu krizu.

Molim i drugi put.

Dubrovnik je na svim top listama destinacija za posetiti dok si živ, Split nije. Kad se na to doda i vizna politika, onda je jasnije – za Dubrovnik ću da se iscimam za vizu, za Split baš i ne moram. Tu je i premium imidž Dubrovnika koji je Bliskom Istoku itekako bitan. Verovatno treba raditi na promociji Splita i Dalmacije u tom delu sveta.

Tu se slažem sa Vama. Split je za “bliskoistočnjake” neinteresantan kao aerodrom. Ako rade turu po Hrvatskoj, ili startaju ili završavaju u Dubrovniku, a Split posjete na putu iz/za Dubrovnik. Ako je pak dolaze u Hrvatsku samo zbog jedne destinacije, onda to opet teško da će biti Split. SPU opslužuje igotovo sključivo goste koji odu na godišnji. Nisam siguran koliko će Turci ili Arapi ići na godišnji na primjer na Brač!

Tako je, verovatno se i Sarajevo sa ovom silom letova koristi kao entry point.

Sarajevo jeste polazna tačka, ali to je bio i Zagreb dok je letio Emirates. Iz ZG su nakon Plitvica dolazili u Bihać, pa Jajce, pa Vlašić, potom Mostar i Kravice kod Ljubuškog. Za kraj je Sarajevo odakle su se vraćali kući.

Otkud to vama?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!