zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Spirit i četvti puta prolongira odluku

I još jedno prolongiranje odluke za Spirit. Ovaj puta na 27.7. kako bi JetBlue i Frontier imali prilike dodatno lobirati (te eventualno još podići cijenu). Frontier nudi 4,13 USD po dionici gotovine i 1,9 dionica u Frontieru za svaku dionicu u Spiritu (48,5% vlasništvo Frontiera). JetBlue pak nudi 34,15 USD po dionici.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Spirit

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

JetBlue radi izvanredan posao podizanja cene i slabljenja konkurencije finansijski! Ne vidim neko veliko preklapanje vredno ovoliko novca od strane JetBlue i Spirit-a! Što se tiče frontiera i Sprirta, to je jedna kompanija kada je u pitanje biznis model. Pored svega vreme za konsoliduju i nije povoljno a i sama administracija nije kivna za vrelike spojeve. Verujem da će na kraju se ipak spojiti Frontier i Spirit ali naravno uz veliki premium koji Frontier nije očekivao! Jet Blue je definitvno ostvario cilj u podizanju cene

JetBlue je više premium brand- veliki bogati gradovi sa dosta ljudi spremnih da plati premium uslugu. Spirit-no firlls sekundarni gradovi za ljude manje platežne moći. Konsolidacija Virgin i Alaska je trajala godinama iako su slični biznis modeli, dok Spirit i JB modeli se drastično razlikuju.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!