zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Aerodrom Niš 18.277 putnika u X. mjesecu

Aerodrom Niš je u X. mjesecu imao 18.277 putnika (u X/2020 10.586) na 226 operacija (u X/2020 154 operacije). Ovo znači da je u prosjeku aerodrom imamo tek 80,9 putnika po letu. Aerodrom je ostvario tek 6,8 tona carga (u X/2020 30,1 tonu).

U prvih 10 mjeseci ove godine aerodrom je ostvario tek 116.713 putnika, dok je u istom razdoblju lani ostvario bitno više, 154.233 putnika. Broj operacija u istom periodu je bio 1700, dok je prošle godine bio 2022. Aerodrom je u prvih 10 mjeseci imao 308,5 tona carga, dok je u istom periodu leti imao 522,6 tona carga. Niš je ovime jedini aerodroma u regiji koji je imao manje putnika, carga i operacija nego prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (aerodrom Niš)

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da podsetimo da je pandemija i da postoje ograničenja za putnike iz Srbije..

Nepošteno prema kome? Postoji nešto što se zove tržišna ekonomija.

Dosadan je vise sa tim. Niti je uzela pare za neobavljenje letove niti je imalo svrhe pokrenuti linije koje su bile sa jako losim LF.
Sad ce dobiti novi ugovor i okusati srecu.
Bitno je kritikovati. Tastatura menaDJer.

A vama je OK da se non stop okusava sreca? Boze sacuvaj

Kako to non stop? Da nije pandemije bilo JU bi zsdrzala linije do kraja tog ugovora. Ne znam gde je to vama non stop?

Non stop a primer jedna linija za Budimpestu 😂 vasoj zlonsmernosti nema kraja…

Air Serbia posluje po tržišnim principima? Otkad to?

Naravno da je OK. Iz Nisa su sve gasto linije odnosno P2P. Beograd je posebna liga i drugacije trziste koje uz sve nevolje oko virusa nije toliko cenovno osetljivo.
U Nisu nikome ne ide dobro. I sami ste napisali koliko je prosecan broj putnika. Do Bergama su karte stalno 5€. I taj prosek od 80 putnika je i vise nego dobar u odnosu na ono sta kazu putnici koji putuju iz Nisa.
Na mom letu pre mesec dana oko 40 putnika je bilo ka Bergamu i oko 60 u povratku.

Ne treba previše obraćati pažnju na Air Serbiu i na PSO jer je očigledno da ne postoji neki dugoročni plan za razvoj i za stalno prisustvo na ovom tržištu. Povećanje broja putnika moguće je ako na tržište uđu nove kompanije ili u budućnosti otvaranje baze neke od već prisutnih kompanija. Količina karga bi mogla da se poveća ako bi došle kompanije koje imaju manje avione koje rade prevoz manjih količina robe sa većim brojem frekvencija kao što su paketi i pošiljke. Za sve ovo je potreban menadžment koji je aktivan, samostalno donosi odluke i na koji politika ne sme da ima bilo kakav uticaj.

Da samo je u Nišu pandemija

Dakle, umesto česte teze da se Er Srbija takoreći nije ni vratila na Niš jer nema putnika treba reći da je istina za 180 stepeni drugačija – Niš nema putnika jer se Er Srbija nije vratila. I to se nije vratila da leti linije gde sigurno neće biti u minusu. Ok, kreće novi PSO ali se prešlo olako preko činjenice da nacionalna kompanija nije u krizi obezbedila povezanost jednog dela zemlje zbog čega se ta kompanija i naziva nacionalnom i dotira iz budžeta cele zemlje, a to recimo jesu uradile neke strane privatne kompanije. Paradoksalno i neprihvatljivo. To pre svega vlada nije smela da dopusti ali bih i od same kompanije očekivao malo veću posvećenost Nišu. Ovako izgleda kao da ih je baš briga (što možda i jeste-manje tržište na koje te je ubacila vlada, a koje traži resurse), ali javnost i putnici nikada ne smeju da se osete zanemarenim.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!