zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Wizz više zarađuje na dodatnim uslugama

Wizz Air bitno više zarađuje na dodatnim uslugama (prtljaga, prioritetan ulazak, odabir sjedala, prodaja u avionu) nego na prodaji karata. U prošloj godini od prodaje karata uprihodili su 732,1 milijun EUR, a od dodatnih usluga čak 931,4 milijuna EUR. Kompanija je u prošloj godini prevezla 27,1 milijun putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Bravo

Klasicni korporativni bullshit kvazi menadzera kakvi haraju avijacijom. Ovo je ekvivalent prodaje auta bez volana ili kotaca a zatim hvaljenje sa prodajom “dodatnih usluga”.
Dodatna igra u ovoj prici su usporedbe cijena na meta trazilicama tipa skyscanner, google flights, kayak i slicno gdje takve poluusluge isplivavaju kao najpovoljnije pa prosjecan debil koji putuje jednom godisnje u neki airbnb smjestaj u neku destinaciju zasranu masovnim turizmom zakljuci da mu je karta od 150 eur za let preko cijele Europe velik novac i da to treba biti 20 eura jer je na nekom trash portalu o putovanjima vidio da takav put treba kostati maksimalno 50 Eur.
Btw. americke trash kompanije tipa spirit, frontier i slicno su mislim vec prije nekoliko godina prijavljivale znacajan udio od prodaje dodtnih usluga u ukupnim prihodima. Wizz je ista kuhinja ionako pa ovo nije nista novo.

Samo mentalno i intelektualno zakinut čovjek može izbaciti iz jednadžbe putovanja kofer koje je sinonim za putovanje…

Mislim da se ovdje treba jasno definirati između onoga što je klasična ručna prtljaga a koja je kod normalnih prijevoznika uključena (55x45x20, 8 kg), i ona uključena ručna prtljaga kod LCC (40x30x20). A ta klasična ručna prtljaga primjerice kod FR-a već košta najmanje 20 eura po smjeru. Sa 40x30x20 ne putuje nitko normalan jer tu ne stane apsolutno ništa. I onda ti se dogodi da ti je ruksak 40x30x22 pa platiš 60€ na gateu. Ali molim lijepo: svakome po izboru. Osobno se slažem sa gornjim opisom prodaje auta bez kotača i volana…

Obzirom da je prtljag (nekad bio) krucijalni deo putovanja, bilo bi lepo da se to oduzme od dodatnih usluga i da vidimo koliko su u stvari zaradili anzilarno.

ko bi to rekao. Mislio sam da je obrnuto

Bravo Alene, evo petica.

Ako to znaju apsolutno svi u struci, čemu onda članak na stručnom portalu?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!