zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

O’Leary riješio problem 18.000 letova duhova Lufthanse

Michael O’Leary je izjavio da je pronašao način kako Lufthansa može riješiti 18.000 letova duhova, tako što im jednostavno poručio: „Prodajte putnicima karte na tim letovima“. O’Leary je rekao da su Lufthansi puna usta priče o zaštiti okoliša, a onda će odletjeti 18.000 letova bez putnika. O’Leary smatra da je ovakav način štićenja slotova neprihvatljiv i zapravo je neekološko blokiranje konkurencije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Originalna izjava je: ““The solution to Lufthansa’s “ghost flights” problem is a simple one – just sell these seats to consumers…”

Zar zaista imate toliko drskosti bristati originalnu izjavu koja stoji na Ryanair stranici, jer vam je tesko priznati da ste i vi i vas kolega ozbiljno pogresili?

Pogriješili u čemu? I koja drskost? To što smo citirali MoL? Pojasnite…

Covjek je rekao istinu.

Slažem se.

Alene, rekao je: „Prodajte putnicima karte PO NIZIM CENAMA“. E sada ima smisao vas clanak.

Stoji.

Potpuna vest dakle glasi ovako:

“Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair reagovala je na nedavne pritužbe Lufthanse vezane za čuvanje slotova na evropskim aerodromima. Naime, nemački nacionalni avio-prevoznik se žalio Evropskoj komisiji zbog obaveze da se obavljaju prazni letovi kako se slotovi u Frankfurtu, Mihenu ali i na drugim vazdušnim lukama ne bi izgubili. Prvi čovek Ryanair Grupe Michael O’Leary poručio je Lufthansi da prodaje karte po nižim cenama i time nagradi građane.

“Rešenje Lufthansinog problema „letova duhova“ je jednostavno – samo prodajte ova sedišta putnicima. Ako Lufthansa zaista treba da obavlja ove letove (isključivo da bi sprečila preuzimanje ovih slotova od strane konkurentskih avio-kompanija), onda bi od njih trebalo tražiti da prodaju ova mesta javnosti po niskim cenama. Nemačka javnost i građani EU su već spasili Lufthansu milijardama državne pomoći koje su bile namenjene Lufthansi i njenim podružnicama, Brussels Airlines-u, SWISS-u i Austrian-u. Umesto da obavlja prazne letove samo da bi mogli da sačuva slotove, Lufthansa bi trebalo da oslobodi mesta na ovim letovima za prodaju po niskim cenama da bi nagradila nemačke i evropske poreske obveznike koji su je subvencionisali sa milijardama evra tokom Covid krize,” poručio je O’Leary.”

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!