zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto je Croatia čekala sa prodajom Zagreb-Priština

Croatia je u petak 10.12. konačno stavila u prodaju karte na liniji Zagreb-Priština koju organizira MyWings. Letovi počinju 15.12. I sada se svatko normalan treba pitati zašto je Croatia čekala toliko dugo i zašto je karte u prodaju stavila tek 5 dana prije prvog leta. Majko mila!!! I onda će se u kompaniji pitati zašto prodaja ide toliko loše, kako to da linija nije uspjela. Kompanija je ovime preskočila jedino vrijeme zime u kojem bi prodaja mogla biti koliko-toliko dobra.

Eto uprskali su Osijek-Minhen, sada su uprskali i ovu liniju, pa će na kraju reći „pokušali smo, ali eto neide“. Naravno da neide kada radi vaše inercije, gospodo iz Buzina, gubite putnika i novac. Pa koliko ti treba da staviš karte u prodaju? 5 minuta, možda 10 ako usput ispijaš kavu i čitaš zezancije na wappu. Ovo već postaje šarada od kompanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

32 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ako tako nastavi Croatia bit ce kao Flybosnia

Malo sam gledao cijene: bogme su paprene. ZAG-PRN-ZAG ide i do 360 eura… Apsolutno najjeftinija ponuda i to samo na prvim letovima u prosincu je oko 180.- eura.

Linija je od MyWings, avion je uzet od Tradeaira ali kako oni nemaju avion na raspolaganju, uzeli su u zakup mašinu od OU. Time je OU plaćena po principu “puno za prazno” i njima je svejedno da li je LF 10, 20 ili 100% . I stoga je prodaja karata samo dodatni posao za OU…. A pogledao sam malo cijene: FRA-ZAG-PRN 20.12. i povratak 05.01. košta trenutno €583,38 !!! U prodaji PRN-ZAG je samo AOPTI tarifa koja je jako skupa. Time ionako neće napraviti nikakav posao osim možda onih par putnika koji će morati iz bilo kojeg razloga to uzeti. Interesantno je da su u Amadeusu letovi pod OU brojem, operated by Tradeair ali “aircraft owner Croatia Airlines”… Kao broj sjedišta pod OU brojem leta daje samo M30 dakle 30 sjedala… Biti će interesantno pratiti razvoj situacije…

Ja pretpostavljam da je to riješeno ugovorom sa MyWings odnosno sa Tradeairom. Priupitaj Marka…

Sorry rista, ali što to Croatia točno nije provela? Oni su dali avion Tradeairu koji je ugovorio let sa MyWings. Croatia je sigurno dala avion “puno za prazno” jer sve drugo ne bi imalo smisla. Let je “operated by Tradeair”. Croatia je dobila pravo prodaje određenog broja sjedala. Iz kojeg razloga – ne znam. Mogu samo pretpostaviti da prodaja MyWingsu ide loše pa pokušavaju ovako povećati LF. Croatia će na tih par prodanih karata nešto zaraditi, možda će čak i uspjeti nešto prodati na konekciji, ali gro zarade čini iznajmljivanje aviona. Priupitaj Marka kako to da sada odjednom i Croatia prodaje karte. Ako informacija nije poslovna tajna, bilo bi interesantno saznati.

Jedno je lose voditi kompaniju,prosto nisi strucan i to je to,ali oni kao da namjerno vuku poteze da CA sto prije nestane,to nije ni dilentatizam cak vec zaista izgleda kao losa namjera…O cemu se tu radi ko ce znati…I naravno tu ne mislim samo na ovaj slucaj vec sve ovo sto rade u poslednje vrijeme…

ne ide*

Tačno,zemljače.Kao i inertnost,a ne inercija.Ali,uzalud.

Ovo uopće nije OU linija već od My Wingsa koju operira Trade Air. Oni odlučuju kada će se krenuti sa prodajom i o svemu ostalom. Ne OU.

Ma kaj got? Je li vi uopće shvaćate čija je ovo linija?

Naravno da je MyWings krenula sa prodajom te linije kada je to MyWingsova linija. Nije Croatijina. Croatia je tek prije koji dan dobila codeshare i dopuštenje od MyWingsa da se prodaje ta linija na OU stranicama.

Jedno je najaviti codeshare, a drugo ga je realizirati.

Mislite trebalo je MyWingsu da realizira ono što su najavili i dogovori codeshare s Croatiom?

Je li vi shvacate da ova Linija nije Croatijina već tuđa, i da je o MyWingsu ovisilo kada će stupiti codeshare s Croatijom i kada će Croatija moći prodavati te karte.

Vi očito kritizirate samo da bi ste kritizirali.

I samo jedna napomena, prodaju na liniji su započeli Fly Reiseburo Prishtina, Air Munich i MySky, dok MyWings koliko vidim nema ni svoju stranicu, a ni prodaju karata.

Pa prvenstveno i najlakse- pitaj OU.

Razlog je vjerojatno da OU uoce nema komercialnu odgovornost za te letove nego, kako ste i pisali to rade Mywings i Tradeair. OU samo daje avion. Puno interesantnije pitanje je, zasto OU uopce prodaje tu liniju!

Struka u Hrvata…

Cini mi se da nemate dovoljno informacija na osnovu kojih biste donosili valjane sudove. Mozda bi bilo najbolje pokusati doci do vise podataka nego izvoditi zakljucke na osnovu pogresnih premisa – koliko god bili vjesti u logickom rasudjivanju donijecete pogresne zakljucke.

Nemate pojma o novoj liniji i uvjetima dogovora, a kritizirate OU.
OU ne moze prodavati jeftinije kartu od MyWings, tj. Imaju neki dogovor koliko placaju MyWingsu prodano mjesto. Sami ste pisali koliko je MyWings stavio skupe karte na PRN ZAG PRN, OU ne moze biti jeftinija od njih, to je jako jednostavno.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!