zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

British pokreće novi LCC EuroFlyer

British je pokrenuo EuroFlyer, novi short-haul LCC sa kojim planira pokrenuti letove iz London Gatwicka u ljeto 2022. Tek treba vidjeti koju flotu i na kojim linijama će letjeti EuroFlyer.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: British

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kako sada Englezi imaju obraza da nesto nazivaju Euro kada su izglasali izlazak iz EU. Cuo sam nedavno pricu da je neki Engleski turista bio iznerviran sto su ga postavili da ceka pasosku kontrolu uz komentar “nismo valjda glasavsi za Bregzit glasali i za maltretiranje na aerodromima…”

Kao prvo, Englezi su imali kompaniju naziva British European Airways osnovanu 01.08.1946. godine kada se o EU nije još ni sanjalo. Velika Britanija je zemlja u Europi i ako pokreću kompaniju koja će letjeti po Europi, zašto ona u imenu ne bi mogla imati pridjev “euro”? Postoji neki “Copyright” na taj pridjev? Koliko ja znam, ne! I drugo: i dok su još bili debelo u EU, na prelazak granice na Heathrow-u se znalo čekati i po nekoliko sati. Govorim o ulasku EU građana, ne o “ostalima”… Stoga kontrola nema veze sa time bili ili ne bili u EU a još manje sa brexitom…

Ne slazem se, jer onda nitko tko nije u EU ne bi smio koristiti pridjev “euro” u vezi bilo cega… Euro je jos uvijek geografski a ne politicki pojam.

Ja to ne smatram nelogičnim jer se odnosi na područje koje će kompanija u budućnosti pokrivati odnosno gdje će letjeti.

Nemam obicaj da repliciram na komentare, ali ovoga puta bas moram. Mislim da su integrativni procesi nekako bas nametnuti od strane korporacija kojima veoma robujemo u ovom trenutku. Pre svega jer im je lakse da sa jednog mesta namecu regulativu i pravila po kojima ce igrati njihovi konzumenti. Ako su Englezi uspeli da se suprotstave takvom pitanju i izglasaju Brexit onda su sebi i svojim korporacijama nametnuli debeo problem posto nisu uspeli/hteli da potpisu nikakav sporazum o razilazenju sa ostatkom Evropske unije. Hteli mi ili ne da priznamo ali granice i pasosi u prevazidjena stvar. Korporacije diktiraju sta se nama svidja ili sta mi hocemo da jedemo, gde da putujemo ili ko da nam dolazi u goste… Izvinjavam se zbog opsirnosti ali bi ja tu jos sto sta dodao, ali neki drugi put

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!