zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Izjava CEO Aeroroma Crne Gore povodom štajka

Povodom štrajka upozorenja radnika Aerodroma Crne Gora izjavom se obratio direktor Aerodroma koju prenosimo u cijelosti:

Uvjeren sam da je moguće doći do sveobuhvatnog rješenja kojim bi se sva stečena radnička prava očuvala, uz stvaranje pretpostavki za dalju nadgradnju tih prava na održiv način. Koristim i ovu priliku da pozovem Sindikat da kroz aktuelne razgovore o izmjenama Kolektivnog ugovora zajednički ojačamo ukupnu stabilnost našeg poslovnog sistema. Zalažući se za potpuno očuvanje svih stečenih radničkih prava, istovremeno izražavamo snažno protivljenje pojavama koje su sistemu ACG nanijele ozbiljnu štetu, a proizilaze iz postojećih rješenja. Kako su sporna rješenja i dalje na snazi, vremenom raste opasnost da se štetno dejstvo nastavi i produbi.

Struktura dosadašnjih sudskih procesa u kombinaciji sa osipanjem licenciranog osoblja ne smiju se posmatrati kao stečena radnička prava, već kao okolnost koja nužno nameće potrebu za promjenama. Potencijalne isplate po kontroverznim osnovama daju privid kratkoročnih benefita za radnike, dok na srednji i duži rok vode ka ugrožavanju stabilnosti poslovanja Društva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

“Potencijalne isplate po kontroverznim osnovama daju privid kratkoročnih benefita za radnike, dok na srednji i duži rok vode ka ugrožavanju stabilnosti poslovanja Društva”.

Ma jel moguće da je ovako nešto izjavio?

Tko je direktor Aerodroma CG ?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!