zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia Airlines anagažirala svjetski slavnu BCG

Croatia Airlines je tijekom III. mjeseca krenula sa postupkom izrade post Covid-19 strategije, te je kao stručnog savjetnika u izradi i implementaciji strategije odabrala Boston Consulting Group (BCG). BCG je jedan od najvećih konzaltora na svijetu i istinski spada u sam vrh. Kompanija konzultira brojne zrakoplovne kompanije. Savjetovali su sedam od deset najvećih mrežnih prijevoznika i šest od dvadeseta najboljih low-cost prijevoznika. No, zbog toga „to bu i koštalo!“.

Ne želim se upuštati u spekulacije kako upravo savjetovanja najbolje iskamče provizijice, jer su skupa, nema kontrole nad iznosima, te su“imaginarna“, zapravo plaća se nešto što može djelovati dobro, što je dobro ili što samo izgleda kao dobro. No, do sada Bajić nije koristio kompaniju kao izvor nelegalne zarade, ako izuzmemo onaj fijasko sa kupnjom vlastitih knjiga sa početka mandata i odlaskom za skijanje sa suprugom. Stoga ne moramo ni sada sumnjati da se ovdje ne radi o makinacijama, već istinskoj želji da se napravi nešto dobro.

BCG i stručnjaci Croatie imaju za cilj otvoriti potrebne prostore za povećanje i stvaranje vrijednosti. U prvom redu žele ostvariti veća povezanost europskih odredišta s regijom jugoistočne Europe, maksimizirati potencijala budućih prihoda i povećati produktivnosti zrakoplova, ostvariti veće tržišne učinkovitosti, te dalja racionalizirati i unaprijediti poslovanja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!