zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto Air Montenegro ne dobiva subvencije za zimske letove

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Ljeti iz Crne Gore svatko može letjeti, tada se traže kapaciteti više. Čak i Air Montenegor je ovog ljeta uzeo u wet lease dva aviona, tj. povećao broj aviona za 100%, a kapacitete još bitno više od toga.

No, zimi je situacija bitno drugačija. Zimi turizma nema i Crna Gora je izuzetno sezonalna radi toga. Uz to država je istinski minijaturna i zbog toga ima vrlo malo potencijalnih putnika zimi. Nešto malo dijaspore, poslovnih putnika, političara, posjet rodbini i prijateljima i vrlo malo turista. Stoga ne treba čuditi da je ogromna većina linija iz Tivata sezonala, tj. da je cjelogodišnjih tek 3 od 45 linija ili tek 6,7% linija. U Podgorici je nešto bolja situacija, no i tamo ima puno sezonskih linija. Čak 29 od 45 linija je sezonskih ili cjelogodišnjih je tek 35,6% linija. Podgorica ima cjelogodišnje linije Ryanaira (5 linija), Wizz Aira (4 linije), te po jednu liniju Air Serbie, Austriana, Turkisha, Aegeana i Pegasusa.

Air Montenegro ima tek dvije cjelogodišnje linije iz Podgorice, onu za Beograd (2 dnevna leta) i za Ljubljanu (2-3 tjedna leta). Tragično malo. I tu je glavni problem. Air Montenegro bi morao imati daleko više zimskih linija, prvenstveno zato što je legacy carrier i nacionalni prijevoznik Crne Gore. On bi morao letjeti zimi minimalno 7 tjednih letova za Frankfurt (toliko ne leti ni ljeti), dva leta za Beograd (toliko leti), 4 tjedna leta za Paris, 3 leta za Amsterdam, 3 tjedna leta za Zurich i 2 tjedna leta za Copenhagen. To je 19 tjednih letova više nego danas. Eventualno od 8.1. do 15.2. kada je najmanji broj putnika, smanjiti broj za 3 tjedna leta tako što se Frankfurt smanji na 6 tjednih letova, Paris na 3 i Zurich na 2.

Uz to Air Montenegro bi morao povećati broj letova zimi za Beograd iz Tivta sa sadašnjih 7 na minimalno 12 tjedno. Radnim danom dva leta i to prvi iz Tivta u cik zore čim to dnevna svjetlost dozvoljava i posljednji netom prije sumraka, te subotom prije podne i nedjeljom poslije podne. Tako bi bili konkurentniji spram Air Serbie koja može doći do Tivta u zoru, ali otići nakon tek 30-45 minuta i isto tako mora doći 30-45 minuta prije sumraka da uspje odletjeti, što znači minimalno sat do sat i pola kraće na oba leta u toku dana. Kako je vrijeme danje svijetlosti na Tivtu vrlo kratko zimi (a Tivat nema mogućnosti noćnog slijetanja) ovu prednost bi Air Montenegro i te kako trebao iskoristiti te jedini može omogućiti putnicima da odlete za Beograd i vrate se u istom danu po obavljenom poslu.

No, Air Montenegro je na tržištu, ne dobiva nikakve subvencije od Crne Gore i tu je osnovni problem. Crna Gora mora iznaći načina da subvencionira letova Air Montenegra za glavne hubove (PSO ili poticaji), te time poveća konektiranost svojim građanima, poslovnjacima i dijaspori, a istime i omogući daleko više turista zimi. Imati konektiranost svakodnevno za najveći europski hub Frankfurt, te svakodnevno na Air France-KLM (Paris i Amsterdam) je krucijalno, a svakako je bitno imati minimalan broj konekcija (3 tjedno) za Zurich. Crna Gora je ovo već odavno trebala napraviti i istinski je tragično da nije.

Air Montenegro u ovom momentu treba malo više od jednog aviona dnevno na operacijama koje ima. Ako bi se dodali i ovi letovi to bi značilo angažiranje još malo više od jednog aviona, tj. kompanija bi zimi imala zauzeta tri aviona cijele godine. Time bi se u promet konačno mogao staviti i 40-AOC, E195 kojeg Crna Gora pod svaku cijenu treba dokupiti od Embraera. Imati operacije sa tri aviona cijele godine je racionalno i svakako potrebno za Crnu Goru. A onda na te avione Air Montenegro može uzimati još dva veća aviona ljeti u wet-leasu, tj. ljeti operirati sa pet aviona.

Ovo bi napravilo Air Montenegro samoodrživom kompanijom, obzirom da joj ljetne operacije donose novac, a gubitak akumulira zima. Ovo bi napravilo vrlo dobru povezanost Crne Gore, to bi omogućilo turistima dolazak u Crnu Goru, te bi imalo sve benefite po državu i njene građane.

27 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ne stoji

Da li bi se moglo desiti da osoblje iz Air Montenegra pređe u Air Serbiju zbog boljeg poslovnog okruzenja.Koliko sam shvatio da ASL trazi pilote za E190/195

Neki od bivsih pilota Montenegra su presli u Marathon. Isto i sa kabinskim posadama.

Zasto 7pw za FRA tokom zime, pobogu?

Ali Air Montenegro ne moze da ima konekcije na FRA jer, pre svega, nema IATA kod. Vi stvarno mislite da ima dovoljno P2P putnika za 7pw za FRA?

Direktor je rekao i da ce IATA kod dobiti na prolece 2023. godine, pa nisu. Stoga ne treba verovati direktoru.

Apsolutno je neracionalno i preskupo putovati sa dve odvojene karte. Pogotovo ne preko FRA. Da ne pricamo o riziku. Taj film, da se tako putuje iz TGD, necete gledati.

Eto pomesao sam, jos gore ako je to bilo 2022. godine.

Kako nemaju alternative? Imaju tri dnevna leta za Beograd, imaju 2 dnevna leta za Istanbul, imaju i letove za Bec. Ne kazem da je to dovoljno opcija, ali opcija ima.

Preko BEG postoje konekcije za preko 80 destinacija. To je Vama malo konekcija? Cestitam.

IST ima lose konekcije za Evropu? O boze! Sad ste bas lupili nonsens. IST je najveci hub na svetu, pobogu! Bitno je veci od Frankfurta.

Podgorici trebaju ti aerodromi, slazem se. Ali te letove ne treba da leti MNE, vec LH, LX, AF ili KL. A oni ne lete. Zasto? Pa verovatno jer znaju bolje od Vas da putnika nema!

Alene AirMontenegro lwti u ljetnjoj sezoni 2pw za FRA i popunjenost kabine je katastrofalna.Eksperiment sa 7pw letova za FRA je sada daleke 2007 godine tokom zimske sezone donio MA gubitak od nekoliko stotina hiljada evra.

samoodrživom i PSO ne idu zajedno

Zasto AirMontenegro ne dobija PSO pa zato sto ga i ne traze!Ako sad ne iskoriste priliku posle ovih otkaza low cost kompanija i ne na bazi PSO ne otvore linije za FCO,VIE i mozda i ZAG oni su definitivno neznalice.Pa i FRA i CDG bi mogli da se uvrste tokom zime u PSO program,mozda cak i LUX ili AMS.

Otvorio se prostor i za VIE jer je Wizz otkazao letove.

Zasto ste vi zaboravili da nabrojite IST kao cjelogodisnju liniju na kojoj leti AM?

U gore objavljenom tekstu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!