zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Qatar se vraća na tržište gdje je imao 19% letova

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrani su 4.1. odlučili prekinuti blokadu Katara koja traje od 2017. Katar je pak 5.1., sukladno sporazumu odlučio prekinuti sudski postupak kojim traži naknadu od 5 milijardi USD zbog blokade, a nakon što su dobili spor po kojem je blokada proglašena nelegalnom.

Qatar je prije blokade imao čak 18 linija koje tijekom blokade nije mogao letjeti u gore spomenute zemlje. Dva najveća tržišta Qatara su bila upravo dvije od tih zemalja, i to Ujedinjeni Arapski Emirati (7,3% sjedala Qatara) i Saudijska Arabija (6,8% sjedala). Nakon toga je bila Indija (4,7%), SAD (4,6%) i Velika Britanija (4,5% sjedala). Ujedinjeni Arapski Emirati imali su i najviše tjednih frekvencija Qatara, njih čak 8,8%, dok je drugi po frekvencijama Qatara bila i opet Saudijska Arabija sa 6,6% polazaka.

UAE, Saudijska Arabija, Egipat i Bahrain su imali čak 17,5% kapaciteta i 19% polazaka Qatara. Svi ostali prijevoznici između tih država i Katara nisu imali ni 1/3 Qatarovih polazaka dočim nisu ni izbliza imali štete kao Qatar Airways.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar Airways

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!