zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PROLONGIRANJA: Ryanair prolongirao 3 linije iz Zadra za V.Britaniju

Ryanair je prolongirao linije iz Zadra za Edinburg na 1.9, Newastle na 1.9 i Liverpool na 2.9. Manchester je smanjen sa 4 na 2 leta. Jedino je, za sada, linija za London Stansted ostala sa planiranom frekvencijom od 4 tjedna leta, iako ima najava da bi se i ona mogla uskoro smanjiti na 2 tjedna leta. Ryanair ima 37 linija iz Zadra.

Ovo prolongiranje na nakon sezone je ogroman udarac za hrvatski turizam, obzirom da su turisti iz Velike Britanije vrlo brojni, dočim će značajni hotelski kapaciteti ostati nepopunjeni.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zadar i sve što mu gravitira bi mogao dosta ispaštati zbog velikog broja zaraženih. Niz koncerata i događanja je moralo biti otkazano, već je gotovo sredina srpnja i nikako dobro za njih nažalost. Eto danas 11 dolaznih letova, od čega tri domaća. Grozno

Možda se promjeni sreća kroz nekoliko tjedana kada Britanija ukine sve mjere…

Nisu zatvorili Portugal jer im se samo tako prohtelo već su imali razloga. Ne sijaju ruže ni u ostatku Evrope ali Portugal je po incidenciji na 100.000 stanovnika u samom vrhu. Kipar, delovi Španije, Egipai i Tunis opet beleže naglo povećanje zaraženih a ni delovi Grčke ne zaostaju. Već sada se javlja strah šta će biti posle 1.8. A da ne pričamo o 9. mesecu.

Srž problema corone jest da ta slavna incidencija kao ni broj pozitivnih koji ne razvijaju nikakve simptome ne znače apsolutno nista. I to su mnogi stručnjaci rekli, ali ih politika jednostavno ignorira – iz kojeg god razloga. Problem je i to da će incidencija, tako dugo dok se sve živo i mrtvo masovno testira, ostati visoka – čak štoviše: ima puno stručnjaka koji upozoravaju da će incidencija rasti proporcionalno sa brojem cijepljenih. Stoga je jedino mjerilo stanja stvari broj hospitaliziranih slučajeva na intenzivnoj njezi. Naravno ako su oni pouzdani a ne kao u Njemačkoj ili Austriji gdje je broj umjetno guran na gore jer je to za bolnice bilo financijski lukrativno i gdje je politika, usprkos činjenici da je to znala, na temelju tih brojaka uvela daljnje lockdownove i uvela razne zakone. Stoga: biti će onako kako politika odluči bez obzira na stvarnu situaciju, broj cijepljenih i/ili necijepljenih i broj stvarno oboljelih.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!