zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro mora servisirati avione u inozemstvu

Kompanija Air Montenegro sklopila je dva ugovora o održavanju vazduhoplova sa kompanijama Consolidated Aerospace Industries i Austrian Airlines Technik-Bratislava, potvrđeno je iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore.

Menadžment državne avio-kompanije, međutim, i dalje pregovara o poslovno-tehničkoj saradnji sa stečajnom upravom bivšeg crnogorskog nacionalnog avioprevoznika  Montenegro Airlinesa, koja bi osim zakupa hangara na aerodromu Podgorica i alata podrazumijevala i servisiranje aviona. Izvršni direktor Air Montenegra Predrag Todorović je u utorak, 1. juna, ponudio stečajnoj upravi Montenegro Airlinesa 25.000 eura mjesečno za usluge održavanja vazduhoplova i 15.000 eura za zakup hangara, alata i druge imovine. Ponuda je poslata istog dana kada je Air Montenegro ozvaničio početak letjenja i njom je Todorović povećao cijenu zakupa imovine Montenegro Airlinesa u stečaju sa prvobitnih 9.700 na 15.000 eura. Air Montenegro je stečajnoj upravi Montenegro Airlinesa ponudio dvije opcije zakupa hangara i opreme – na mjesec i na pet mjeseci od 1. juna do 1. novembra 2021, uz plaćanje unaprijed. Predloženo je da Montenegro Airlines pruža usluge održavanja aviona Air Montenegru na neodređeno vrijeme, počevši od 3. juna, uz otkazni rok od 60 dana. To pod uslovom da Montenegro Airlines dobije licencu Agencije za civilno vazduhoplovstvo za održavanje aviona do početka ugovora. U suprotnom, važio bi samo zakup hangara i alata.

Menadžment Air Montenegra i stečajna uprava Montengro Airlinesa više puta su razgovarali o poslovno-tehničkoj saradnji, a Air Montenegro je pripremao i nacrte ugovora koji nijesu potpisani. U državnoj avio-kompaniji smatraju da je interes Montenegro Airlinesa u stečaju da im ponudi u zakup opremu i hangar jer nema drugog pravnog lica kojem bi to iznajmilo. Sa druge strane, stečajna uprava nastoji da sačuva stečajnu masu. Prethodno je stečajna uprava Montenegro Airlinesa odbila ponudu Air Montenegra da im za 9.700 eura daju u zakup hangar, alat i drugu imovinu potrebnu za održavanje vazduhoplova.

autor: Siniša Luković, novinar (Tivat), foto: Air Montenegro

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

komedija

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!