zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Niš mora povećati takse radi novog terminala

Prema riječima Uprave Aerodroma Niš nova zgrada će stvoriti veće troškove poslovanja i zbog toga je neophodno da se povećaju takse. Dakle, napravljena je zgrada koje je veća 400% sadašnjeg broja putnika aerodroma (4 puta veća), koja će sada stvarati veće troškove i nužno je povećati takse. Pobogu. Koje to ima logike? Zašto se onda nije napravila manja zgrada (npr. 100% veća) koja bi stvarala manje troškove i ne bi bilo potrebe povećanja takse ili bi to povećanje bilo bitno manje.

I što sad? Već sada Ryanair i Wizz Air ekstremno smanjuju broj linija i frekvencija (Ryanair sa pet cjelogodišnjih na dvije cjelogodišnje i dvije sezonske, a Wizz Air sa pet linija na samo dvije), Swiss je nepovratno otišao. Zbog toga Niš ima bitno manje putnika krajem 2023. i u 2024. nego je imao godinu dana prije i nego je imao 2019. A povećanjem taksi budite sigurni da će Ryanair i Wizz Air potpuno otići. Kao što su radi samo 1,50 EUR otišli iz Tuzla i Sarajeva, te ozbiljno smanjili broj letova za Podgoricu.

Srbija već sada pokriva 92% troškova Niša i Morave, Air Serbia leti za Niš sa izuzetno skupim PSO-om, bitno skupljim nego onim hrvatskim. Vesić je već najavio da pregovara sa Air Serbiom da poveća broj letova. Vjerojatno da kompenzira Wizz Air i Ryanair. Što to znači? Još par milijuna EUR za PSO da bi Air Serbia bila jedini prijevoznik na Nišu? Jel to logično? Jel to dobro za putnike? Teška glupost koja zvoni do neba.

I tu nije kraj. Niš će nepotrebno napraviti rulnicu koja mu neće trebati još bar 30 godina, povećati stajanku koja je potpuno nepotrebna i povećati uzletno-sletnu stazu za potpuno nepotrebnih 300 metara. I jasno, time si još dodatno povećati troškove, tj. još više će morati povećati takse sa nečim što je potpuno nepotrebno. Bravo Niš. Pa dobro tko je tu lud?

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Niš

32 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sto se cudite, do 2027. imacemo letece automobile prvi u svetu. Treba to finansirati, a i parkirati.🤣

Ovo je ocekivani scenarijo.

Takse se povećavaju zbog smanjenog broja putnika a povećanog broja parazita koji žive na teret niškog aerodroma. Glasačka mašina maloum*** mora da se održava u životu po svaku cenu.

Šta će nam Wizz i Rayan i ostali, stižu nam leteći automobili… 🤫

Budu li ovo zaista uradili ostaće i bez Ryanair-a i bez Wizz Air-a. Ovo je put ka propasti!

Pa nije. Takse od wizza i ryana nisu dovoljne ni da pokriju 50% troskova plata zaposlenih. A svi ostali troskovi su dodatni minus.
Pa ako vec Srbija de facto mora da finansira aerodrom, onda je bolje da leti Air Serbija. Novac ce ostati u Srbiji.

Vidi se da ovo pisete iz neke fotelje, a ne kao putnik iz Nisa.

Nis jedini spas ima u LCC jer JU nece komercijalno leteti.

I evoooo ga konacno. Dakle nije do putnika nije do poboljsanja uslova nije do privlacenja novih kompanija, konacno se otkrivaju pravi razlozi:

1. rasterivanje LCC-a i trpanje jos vise para u JU
2. masovna kradja i ugradjivanje lokalnih mocnika uz naravno prelivanje u dzepove svemocnih kabadahija iz Beograda koje sve to nadgledaju.

Ja iskreno mislim da ovo sa AS nema nikakve veze. Uz onoliku ekspanziju stvarno im nije potreban PSO, samo razvlaći ionako tanke resurse, čak bih rekao da su u PSO gurnuti pod pritiskom politike. Ako imaju mozga, treba hitno da odvoje neke pare za subvencije LCC i da uposle tu novu infrastrukturu, da se ustale linije pa da krene da vraća pare makar indirektno za par godina. Videćemo da li imaju mozga.

Ala ste jutros ljubomorni,Alen!

Ko je lud, njima je dobro…. ko ce nadljati i to je jasno… idem u nedelju u Sofiju cekam cerku iz Dortmunda… kolko vidim Nis Dortmund koji funkcionisao dobro dvaput nedeljno ove godine ga nema cele godine tako da prica o motorima za Nis je prazna prica…. Dortmund Sofija svaki dan, Memingen Sofija svaki dan plus Raynar triput nedeljno…. problem je samo leti kad je granicni prelaz pun spor zbog turaka i to traje 3 meseca… a Nis… Alene Srbija je cudna zemlja… Zlayna zemlja koju svi kradu a ona opstaje. Milosevic sa samodoprinosom i starom stednjom unisti ljude, zuti u kratko vreme privatizacija lopovluk velikih namera a ovi sada samo nesto cackaju grade i sta treba i sta ne treba a grade podobne firme… zamisli stadjon fudbalski u loznici zajecaru leskovcu sad nacionalni u beografu a neume niko da igra fudbal ovaj aerodrom u nisu… gradi se trosi se krade se a dali sve to treba danas ….. svako nadje nacin da pokrade.

Ne dao Bog da se vi bavite ili pitate bilo kakvim infrastrukturnim projektima. Jedne bi godine pravili. Druge rušili.
Ako se nešto pravi na veliko onda se ne gleda sutra nego daleka budućnost. Šta bi bilo da su ulice po… recimo yZagrebu koje su projektovane prije 70 godina pravile po tadašnjem prometu. Pa to bi bile sve uske uličice gdje se dva auta ne bi mogla mimoići. Ali je nego odgovoran i tada razmišljao da će trebati više traka da treba više odmaketi i sl.
Ne može se praviti od danas do sutra.

“Odmaketi”…E moj ti. Sjedi jedan.

🤣🤣🤣

Nova zgrada je bila potrebna
Ali podizanje taksi u trenutku dok nije razvijena destinacija je besmislen!

Niko ne podize takse. Alenova izmisljotina.

Lud je onaj koji vlada i mi koji ga trpimo. Rasterao je sve školovane, kod većine preostalog stanovništva mogu da prođu takve predizborne priče. Gradnja zaista nema smisla. Ali potrošnja ima. Jer ne možete tek tako da ukradete pare iz budžeta, morate da ih provučete kroz besmislene projekte i da ih preko firmi bliskih ljudi strpate u džep. U Srbiji ima preterano mnogo besmislenih projekata kojima je jedina svrha da novac izvlače i od poreskih obveznika i od 18 milijardi evra pozajmljenih u doba njegove vladavine koje će on da troši, a mi da vratimo. Otuda i aerodrom u Kraljevu koji nema poentu i nacionalni stadion i novi stadioni trećeligaša, gomila kilometara autoputeva plaćenih najskuplje u Evropi na kojima je neko dobro zaradio, otuda i nerentabilne linije Air Serbie iz Niša (zbog subvencija, ne zbog putnika).
Mnogo toga je nelogično, ako se ne uzme u obzir koji je glavni motiv. Srbija je zemlja apsurda.

Imao bi Aerodrom Morava i smisla i putnike kad bi linije imao. Ja ne bih morao iz UE dva i po sata kolima na Teslu da putujem. Samo da se odatle može leteti ka NUE, HHN… Ili prema Francuskoj, Belgiji… Imalo bi posla. Ali, AV i Vinci ne daju…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!