zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

ZL Split izdala nove taxi dozvole

Zračna luka Split je dobila 177 zahtjeva za korištenje taksi stajališta od kojih je 118 bilo ispravno, a 59 je bilo neispravno. Svih 118 podnositelja je uplatilo traženu naknadu i imat će pravo taksi prijevoza sa aerodroma.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo je odlika uređenih država!

A evo i nešto zanimljivo:
Najkorištenija zračna luka za privatno zrakoplovstvo u Hrvatskoj bila je 2022. godine Zračna luka Zagreb s 1392 odlazna leta. Najčešće se privatnim zrakoplovima letjelo prema Beču – 191 put.

Na drugom je mjestu Zadar – Bratislava i obrnuto te na trećem Zagreb – Verona. Godinu prije tri najfrekventnije rute iz Hrvatske bile su Zadar – Budimpešta i obratno, zatim od domaćih Zagreb – Pula i obrnuto te Zadar – Bratislava.

U prošloj je godini najkraća ruta, za koju je netko 23 puta dizao u zrak privatni zrakoplov, bila od Dubrovnika do Tivta, koji su međusobno udaljeni samo 42 kilometra. Za nešto malo udaljenije Pulu i Portorož privatni su zrakoplovi letjeli 25 puta, a na trećemu mjestu po kratkoći udaljenosti od 98 kilometara bili su Zadar i Split, kamo se privatnim zrakoplovom letjelo 51 put.

Na indexu je bila vest jutros, neki institut je izvor.

Možemo li saznati čija je svečana gu*ica 23 puta letela Dubrovnik-Tivat?

Pravo resenje za taxi prevoz sa aerodroma, a da je sistem uredjen i prlagodjen bezbednom i prihvatljivom funkcionisanju za putnika. Evo resenja za Beograd, ako on to resenje zaista zeli, a ne da doprinosi izgledu i ponasanju kao da si dosao na “Divlji Zapad”.

Ok, znam. Mozda nije dobro napisano, ali je usmereno ka BEG, jer je resenje sasvim jednostavno, uspesno i kontrolisano.

Offtopic: U Dubrovniku na prilasku terminalu stoji rampa, i 10 min je besplatno za drop on/drop off, prekoračiš li vreme prvi sat čini mi se 100 kuna da je bio. Pa da vidiš kako nema ni gužvi, kako odjednom ne mora da svi čekaju u autu na vratima terminala, i kako se cijeli postupak obavlja za tren oka. Imam utisak da vlasti u Beogradu jednostavno ne žele da to srede i reše. Zato turisti plaćaju 200-300 eura vožnju do centra i budu zakljucani u taksiju dok ne plate. Bukvalno otmice u sred centra grada, 3.decenija 21. veka. Dobrodošli u Beograd

Tzv. “Kiss&Fly” zone su u principu europski standard.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!