zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Air Serbia povećava broj interkontinentalnih letova

Air Serbia će smanjiti broj letova za Chicago ove zime sa sadašnjih 3 na 2 tjedna leta. Linija će se operirati srijedom i subotom nakon 2.10. Od 18.12. do 1.1. linija će se operirati 3 puta uvođenjem dodatnog leta ponedjeljkom, a nakon toga ponovo će letjeti 2 tjedna leta. Idućeg ljeta linije će se ponovo operirati 3 puta tjedno, no 3. let će krenuti ranije, već 13.5. dok je prošle godine 3. let krenuo mjesec dana kasnije 12.6.

Kompanija će letjeti za New York 3 puta tjedno i to utorkom, četvrtkom i nedjeljom (dio zime prošle godine letjeli su 2 leta), a od 22.12. do 7.1. letjet će 5 puta tjedno dodavanjem letova petkom i subotom (neće operirati samo ponedjeljkom i srijedom).

No, kompanija će povećati letove za Tianjin od 31.10. sa jednog na dva tjedna leta. Kompanija će liniju operirati utorkom i subotom. To znači da će Air Serbia tijekom zime imati 7 tjednih interkontinentalnih letova, dok će oko Nove godine imati 10 tjednih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb) foto: Air Serbia

59 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Veze i haos u kadrovskoj politici,pretpostavljam da ce se 2 aviona sudariti iznad beograda kad budu prilazili RINGU Aerodromskom,pesimista sam JAT je bio broj 1.vecna mu slava.

I i nama sve smeta, visoki standardi. Novi smo u tim vodama i želim Air Srbiji puno uspjeha u budućnosti!

Letenje ovom kompanijom je potez visokog rizika po zivot i zdravlje. Jednom se prevario i nikad više makar morao tri puta presedati.

Posto su vam zivot i zdravlje bili ugrozeni visokim rizikom to bi valjalo ispitati preko Direktorata. Molim vas objavite broj leta, datum i detalje tog visokog rizika.

Koji direktorat? Onaj koji je dozvolio da je legalno da moze plan da se menja u okviru od 12h umesto 48h
Direktorat u Srb ne postoji a to se vidi na vise mesta na primeru JU

Pitao sam Srdjana da ovde objavi te podatke o broju leta, datumu i detalje tog visokog rizika. Ako nece Direktorat, istrazice nezavisni medij. Srdjane vi ste na potezu.

A zašto Srđane ?

Ne mogu da lete ni po balkanu.

Otkud se direktno AS bori sa Hainanom.. utorak i subota za Tianjin je direktan udar na Hainan Peking utorkom i subotom

Postovanje…kaze te povecavate letove…bas lepo…ali bilo bi lepo uz povecanje letova da na vise mesta stavite satove…Satovi su za Air Serbia vrlo bitna stvar…a to kazem iz iskustva ove godine sam sigurno bas zbog Air Serbia ostala da cekam let po par sati….Tako da bi bilo lepo za one koji ce leteti Air Serbia kompanijom da naučite u sat da gledate i da nekada poletite na vreme…sto se mene tice toliko.

Auuu brate
Godinama nas smaraju I lazu
Da li je profibalitnije leteti za Kinu ili Toronto
Ovde u Torontu smo izgubili nadu da ce ae to desiti u bliskoj buducnosi

Misha, ako je mogla Taylor Swift da dodje i da odrzi 6 koncerata sledece godine, sto su svi govorili da je nemoguce, mozda se i JU usudi i uvede 2pw preko leta 2024 za Toronto.
Cuda se desavaju
Ja imam osecaj da kada bi kanadske vlasti dozvolile vise letova da bismo za Toronto imali isto letova kao i za JFK, minimum 7 pw

Nisu sposobni ni ovo što sad lete , da rade kako treba!! Oni su sramota a ne avio kompanija!!

Prosle godine je bio raspad, ljudi su isto rekli. To se nije desilo. Ove godine rekordni broj putnika. Iduce godine garantovano novi rekord.

Air Serbia je najbolja kompanija kojom sam putoval.Usluga,hrana,posada kao i servis sve je za najbolju pohvalu.Samo jos kad bi imali u planu da lete za Atlantu.Jako veliki aerodrom ima puno konekcija letova a naseg naroda iz X Jugoslavije zivi jako puno.

I jos losijim lozama i klubovima…

Očito ste putovali do sada samo sa JU!

A kad će početi Toronto i Sidnej nekad najprofitabilnija destinacije. Nekad je bio i Klivlend i LA.U svim tim gradovima žive na desetine hiljada Srba Crnogoraca Hrvata Slovenaca Makedonaca i Bosanaca

Za Australiju Qatar i emirati mlate debelu lovu. Iz beg Katar

Ma kakva Australija. To nema nikakvog smisla. Sad treba prvo konsolidovati sve operacije i povećati flotu u dry lease ili akviziciji vlastitih aviona, unaprediti usluge (primera radi software i aplikaciju, te self check-in i baggage drop off) u svim segmentima (kabinski proizvod) i krenuti ka Kini a kasnije Kanadi i Južnoj Africi što se tiče longhaul linija. Možda neki čarter do Tajlanda/Kube itd. A što se ostalog tiče: više frekvencija na postojećim linijama i razvoj Niša kao sekundarnog huba sa stacioniranim embraerom pre dalje ekspanzije!

Lepo, nadamo se da će 330ice biti u redu i da neće biti nekih kvarova ne daj bože, kako bi po 200 i više putnika stizali na vreme na odredišta.

Ja kad sam radio taj let leto pre korone, ukoliko ispadne 330 jedan dan, pet dana treba da se ispegla saobracaj. Sva sreca nije cesto ispadao.

Bravo! Nadamo se da 3. avion dodje na jesen kako bi još destinacija krenulo za Kinu i možda neko zimski čarteri.

Za sve ovo trebaće još posada… Flight deck je ozbiljno kratak.

Биће на пролеће

Koje godine?

Kako se na istu pojavu može gledati na dva različita načina?
Primer:

Opcija br 1:
Air Serbia će smanjiti broj letova za Chicago ove zime sa sadašnjih 3 na 2 tjedna leta.
Opcija br 2:
Air Serbia će uvesti dva nova leta za Chicago ove zime.

,,Lepota je u oku posmatrača”

Alene proverite (naravno, ako imate vremena), ili dajte Vasim kolegama da provere na koje evropske letove JU planira na leti sa A330 tokom zime.
Kako sam ja cuo od kolega koji rade sa ljudima iz schedulinga, oba A330 ce na zemlji celu zimu provoditi minimum vremena posto se “nece gasiti” 🙂

Moskva zasigurno.

Ponekad Cirih, Barselona i Istanbul.

Molim Vas da mi persirate, mi se ne poznajemo!

Jel vidite koliko ste ispali glupi,sarkasticno glupi🤣😂😂😂😂😂

Verovatno da bi oslobodili A319/320 za servisiranje u dogledno vreme, a ne kao ove godine da razvlace do Aprila…

Cikago nije bio ni planiran kao 3 jer je imao 2 is pocetka

Znaci I LH smanjuje ZAG ove zime tom logikom

Uveli su ga kao 2 pw, cele godine, imate saopštenje kompanije. Između najave letova i prvog leta su najavili uvođenje trećeg leta tokom letnjih meseci, i o tome imate saopštenje kompanije.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!