zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto Pula ignorira društvene mreže

Sve zračne luke u regiji imaju objavu postova na svojim društvenim mrežama više puta tjedno, većina i svaki dan. Bude tu informacija, nagradnih igara, promocija linija, promocija turističkih potencijala svog grada i okolice, zanimljivih postova o povijesti ili sadašnjosti zračne luke. No, Pula tu ne radi ništa. Ali doslovce. Oni su u zadnjih tri mjeseca imali tek dva posta u kojem su čestitali Uskrs i Dan državnosti (zadnji post 30.5.). Pobogu! Pa zar je stvarno tako teško dati zadatak jednom od djelatnika da se bavi društvenim mrežama? I daleko manje zračne luke to redovno rade.

Nažalost ima i još gorih primjera nekih zračnih luka regije koje uopće nemaju svoje stranice na društvenim mrežama. Krajnje neprihvatljivo.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Pula

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ja ne mogu vjerovati da postoji netko tko se čudi pulskom aerodromu.
Pa, taj aerodrom vodi šaka nesposobnjakovića na čelu sa najnesposobnijom direktoricom u svijetu zrakoplovstva. Bilo bi zanimljivo objaviti statistiku od 2015-2019 i od 2020- danas. Vjerujem da bi bila jako zanimljiva. Bilo je nekoliko natpisa u lokalnim medijima o financijskoj situaciji sa pulskim aerodromom.
A, vi se čudite njihovim objavama na društvenim mrežama 🤣🤣🤣🤣

“Društvene mreže” su zlo.

Na dnu stranice vam pise Pratite nas!

Ja pratim ali nema update vec dugo

A Split?

Nespobna uprava. Uvode loše year round linije (umjesto EasyJetu daju pare Croatiji), imaju lošu ugostiteljsku ponudu, stranicu im je radio prijatelji…. smeće od uprave.

Zato sto osoba koja je zaduzena za to je intimus direktorice, a prije tog posla radila je godinama na informacijama i davala informacije o letovima. Nema apsolutno nikakvog iskustva niti znanja. Legenda kaze da dolazi na posao u 13:00, a odlazi u 15:00.

Je, moguce je. I tih par sati sto provede na poslu, uglavnom prijeti otkazom curama na check inu. Bilo bi dobro znati koliko se trenutno vodi postupka protiv ZL Pula od strane bivsih radnika. Vjerujte da bi bili jako jako iznenadjeni

Sirota! A kada ima onda pauzu??

Meni je sekretarica šefa carine uredno na telefon ispalila: “Nemojte ga zvati prije 10 jer je još na kavi, ali nikako poslije 12 jer odlazi na plac i više se ne vraća.”

Koliko to govori o jednoj kompaniji, a tek o kompaniji koja radi u turističkom okruženju gde ima klijente sa svih strana sveta. Anahrona, nefleksibilna, bez ikakve ideje o svetu i vremenu u kom postoji. Porazno.

Koje su to koje nemaju stranice na drustvenim mrezama?

Ohrid

Trenutno nema ni brac drustvene mreze…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!