zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO: Zadar u XI. mjesecu ima loše rezultate

Zračna luka Zadar je u XI. mjesecu ostvarila 2570 putnika (1861 u XI/2022). Ovo nije dobar rezultat uzmemo li u obzir da je aerodrom dobio vezu sa Minhenom dva puta tjedno koju nije imao prošle godine. Ovo je vrlo loših 66,4% putnika iz istog mjeseca 2019. (3.873). Aerodrom je imao 160 operacija (164 u XI/2022), te nije imao carga. Zadar je od početka 2023. ostvario 1.229.151 putnika, 13.212 operacija i 0,1 tonu carga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

55 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Naravno da znam ništa o organizaciji i rasporedu letova, ali…ukinuti jutarnji let za Zagreb nakon kojeg hvataš praktički sve konekcije i ubaciti nekakav popodnevni je totalno susludo.
Očito nisam jedini koji ne zna organizirati letove.

Rayanair konkretno iz svedske bi mogao imati bar jedini avion tokom cijele godine.

Za gdje Bibinje ?

Neka malo radnici i odmore. Zaista su uradili vrhunski posao

Kad objavljujete za Tuzlu

38% veci promet nego lani je sasvim doba rezultat. OU tome pridonosi sve. 2019 je Ryanair letio neke linine pocetkom 11 Mj. tako da je ovo super rezultat

Zasto?

DBV FRA u popodnevnom terminu, ZAD MUC, PUY ZRH, to 2x tjedno stvarno nema smisla, kao ni popodnevni ZAG ZAD/PUY. Kamo srece da uvedu bar u zimskom redu letenja normalne konekcije preko zag iz jadranskih aerodroma.

Kramo sreće. Prvo treba početi sa ukidanjem PUY-ZRH, RJK-MUC, OSI-MUC, ZAD-MUC, DBV-FRA, SPU-CPH, SPU-ZRH i SPU-LHR pa onda početi sa oslobođenim resursima stvarati logičniju mrežu.

Ne razumijem komentar. Ja govorim o onome što Croatia treba napraviti, a ne što će napraviti.

Idu nove linije FR iz Zagreba
Palma de Mallorca
Alicante
Marseille
Pisa

Šteta je što Croatia ne radi kao npr. Lufthansa, oni sve prometa što mogu prebacuju na Frankfurt, svoj glavni Hub, uvećavaju ga i poboljšavaju, ostvaruju connecting mogućnosti za svoje letove, a Croatia baš suprotno, sve što mogu, skidaju s Zagreba, Apsolutno suludo!
Onda govore nizak load factor, ne nije on nizak nego potpuno pogrešno raspoređen. Umjesto da otvaraju nove linije iz Zagreba i usklađuju dolazak zrakoplova za connecting domaće letove, baš suprotno, oni smanjuju domaće i povećavaju međunarodne letove za zračne luke Dubrovnik, Split, i sve druge, s kojima je već povezan Zagreb. Samo da je glavu koristiti… A da tu nisu samo letovi problem nego i cijene, to pak da ne komentiram.

Naravno Alene Vi ste o ovome pisali već brdo puta, ne samo o cijenama nego i suludim potezima (povezivanje s Mnhenom i mnogu drugi).

Pitanje za razmišljanje
Ako bi Split kojim slučajem povećao kapacitet i dobio drugi pistu radi rasterećenja u vršnom satima da li bi imalo velike posljedice po Zadar. Odnosno da li Zadar radi ljeti super samo zbog pretrpanosti Splita

Vjerojatno na rivu

Niste shvatili moje pitanje. Da li Zadar kao Zadar ima veliki potencijal ili samo uzima višak od Splita.

Ako jedna Kreta može imati preko
11 mil.putnika godišnje, onda su i potencijali Dalmacije barem toliki.

Split se uopče ne bi rasteretio s drugom uzletno sletnom stazom, baš suprotno, cijela stvar bi napravila još veći nered. Splitu su potrebne vozne staze, to je sve. I naravno još veća stajanka ali za sada da se vozne staze izgrade bilo bi vrh. Kao što je Alen već rekao, nema mjesta za drugu stazu nikako, teren na kojem se nalazi zračna luka je užasno nepovoljan za razvoj, a što se tiče Zadra, mislim da se tu ne bi promijenilo mnogo toga, možda bi imali koju rutu manje (EasyJet i Transavia), a Ryanair bi definitivno ostao gdje i je, ipak je Ryanairu bitno proći što jeftinije. Zadar ima vrlo povoljne mogućnosti razvoja, ukoliko to dobro iskoriste, biti će odlično, jer će u tom slučaju Zadar moći primati širokotrupce umjesto Splita, tako da su i dalje oboje u profitu. Evo na zimu kreću s povećanjem stajanke na Zadru, za stazu se još ne zna, a Split svakako nema mogućnosti za produljenje staze i tu je Zadar u golemoj prednosti.

Off topic:

Ali meni je tako zalosno da neko sebe naziva novinarem a vodi se logikom malog djeteta. Evo clanak u kojem najozbiljnije tvrde kako je november los mjesec za aerodrom Sarajevo i kako broj putnika pada. I onda uzmu novembar i uporede ga sa oktobrom a potom ni manje ni vise nego sa sezonskim augustom kao da je to relevantna usporedba. Pri tome sto je SJJ u 11. mjesecu opsluzio preko 80.000 putnika sto je REKORDNO uporedjenju s bilo kojim 11. mjesecom bilo koje druge godine. Ali ocigledno da je nekima agenda da pljuju sto vise po SJJ ignorirajuci sve pozitivne brojke.

https://www.akta.ba/kapital/izvjestaji/170737/aerodrom-sarajevo-za-11-mjeseci-opsluzio-1285116-putnika

Croatia Airlines je katastrofa.

Maknuli su jutarnji let ZAD-ZAG i sada se iz Zadra više ne može ići preko Zagreba za Frankfurt, Amsterdam, Pariz itd ujutro. Popodne tih letova nema.

Stavili su glupu liniju za Minhen koja je prazna jer su letovi loše raspoređeni, ne kače se na Lufthansine letove i užasno su skupi.

”Stavili su glupu liniju za Minhen koja je prazna jer su letovi loše raspoređeni, ne kače se na Lufthansine letove i užasno su skupi.”

————————————————-

Na jednom drugom forumu je jedan čitatelj stavio da cijena karte Osijek-Munchen za 22.12. sa samo ručnom prtljagom košta 565€…. Yebenitza…:) 🙂

Pa naravno, Croatia se ponaša kao da je Lufthansa u njezinom vlasništvu, pa im dovode putnike tako reći. Domaći letovi u Croatiji su postali suvišni ako se radi o connecting letu, dobri su za putovanja unutar države, iako bih i o tome razmatrao. Uzimajući u obzir cijenu, bolje ići Flixbusom.

ZLZ isto tako ima najlošiji katering od svih hrvatskih zračnih luka.

To je posljedica pomicanja linije za Zagreb iz jutarnjeg termina na popodnevni od kojeg često nema nikakve koristi za putnike koji nastavljaju dalje.

Bit će putnika u 2023. kao Sarajevo/Ljubljana. Oni malo više.

Sarajevo na 1.28 nakon novembra koji je bio rekordan, očekujem poprilično blizu prošle godine na kraju 2023.

Tipičan sezonski (letnji) aerodrom.

Quelle surprise! Poruka svima onima koji kukaju zašto naša obala nema zimskih letova.

Pod hitno ukinti tu liniju za MUC. Croatia se, klasično, bavi isključivo glupostima.

Definitivno bi bilo bolje. Ali njima je bitno iz svakog sela ići na Munchen i Frankfurt a Zagreb zanemariti do kraja

A najžalosnije je da se nikom tome protivi. Čak ste i vi žestoko navijali za let DBV-FRA.

Vaše elementarno objašnjenje jest da je bolje da OU bude LH feeder nego da pokuša priskrbiti sebi više putnika preko Zagreba.

Ne bi bilo loše da pogledate kako funkcioniraju uspješne kompanije.

Godinama nije bilo veze s inozemstvom. Gotovo svaki početak linije mora se prvo uspostaviti. posebno u sezonskoj zračnoj luci.

Ne samo muc , vec sve croatine letove za zadar jer je taj aerodrom sasvim nebitan za financijske rezultate OU . Medutim nastavlja se politicko guranje Zadra pocelo jos od Kalmete i pretvaranje u nesto sta nije i nikad nece biti , al ne ide pa ne ide . Bitno je da se bezveze trose novci na glasove ljudi koji ne zele shvatiti realnu poziciju i mogucnosti zadra i okolice .

Ako ćemo tako gledati onda ima još zračnih luka koje su “nebitne, kao što je Brač, Osijek, Rijeka?? Ne lupajte gluposti.

Slazem se s Vama za ove ostale . Zagreb , Split , Dubrovnik i Pula bi za ovoliki broj stanovnika i udaljenost medu gradovima trebale biti dovoljne i drzavni novac je trebalo uloziti u relokaciju i modernizaciju istih .Medutim novi Zagreb je trebalo izgraditi jedno 50 km blize Slavoniji , a novi Split sa duzom pistom i rulnom stazom negdje u zaleđu Trogira bliže autocesti tako bi bio blizi i brzi dolazak iz cijele dalmacije. Svi ostali aerodromi su mogi ostati u upotrebi za poslovnu i vojnu namjenu .

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!