zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Red na Heathrowu od 3 sata

U London Heathrowu je u petak red na imigraciji bio dug tri sata. Radi toga su putnici izašli iz terminala nakon što su vlakovi prestali voziti pa su potrošili gomilu novaca na taxije. Uz to uvjeti za Covid-19 su bili krajnje neprihvatljivi jer putnici nisu mogli zadržati socijalnu distancu. No, po svjedočanstvu putnika to se nikog nije ticalo među aerodromskim osobljem. Redovi su bili toliki radi nedostatka imigracijskog osoblja što je sam aerodrom oštro kritizirao. Ovo nije prvi incident na Heathrowu ovog ljeta. U VII. mjesecu red na odlascima je bio preko pet sati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: London Heathrow

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

To mi je trenutačna noćna mora. Nikad ne znam šta me čeka po aerodromima. Ako dođem 02:30 sati prije polijetanja nije mi svejedno. Ciljam biti na aerodromu 3 sata prije leta. U Francuskoj sam došao na avion 4 minute prije planiranog polaska. Ubili me sa onom Enter Croatia prijavom. Nikako im objasniti da je to preporuka a ne zahtjev. Njima je stajalo u Air France aplikaciji da moraš to imati i možeš se slikati. Ni Customer Service niti na aerodromu nikoga nije bilo 1% briga šta tamo piše “its recommended”. Kad sam sletio u HR pitao sam policiju šta vide – kad tamo ništa! Nisam im uopće bio u sistemu.

Niti jednom kad sam leteo sa bilo kog engleskog aerodroma nisam nikad imao pasosku kontrolu na odlascima vec samo na dolascima.

Iz Britanije nema kontrole putovnica na izlazu iz države na aerodromima.

To je na ulasku. Tko ne koristi e-gate mora kod osoblja, a osoblja nedostaje zbog kovida i još se svaka osoba dulje zadržava jer se kontrolira formular za ulazak, pa test napravljen pred putovanje, i buking testa dva dana nakon povratka u Britaniju. A još k tomu su upravo završili školski praznici. U ovo doba je uvijek gužva.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!