zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Elista se otvara za promet

Aerodrom Elista počeo je sa radom nakon ukidanja ograničenja letova uvedenih 2022. godine. Aerodrom glavnog grada Kalmikije, grada Eliste, primio je 28. 05. prvi avion od 2022. godine. Bio je to Red Wingsov  Superjet koji je doleteo iz Moskve. Aerodrom Elista postao je prvi od 11 aerodroma u južnoj Rusiji koji je nastavio sa radom nakon II/2022. Vazduhoplov je dočekan vrlo svečano – u nacionalnoj kalmičkoj nošnji.

Prvi let za Elistu prošao je iznad Volgograda, nakon čega je avion napravio zaokret preko Astrahana, Mahačkale, Minvoda i počeo da se spušta sa juga, a ne sa severa, kao ranije. Vreme putovanja je bilo oko 4 sata. Sada će Red Wings leteti za Elistu iz Žukovskog utorkom i subotom. Osim toga, Aeroflot će početi da leti za Elistu sa aerodroma Šeremetjevo od 1.6.

Trenutno su u toku pregovori sa prevoznicima za kreiranje novih ruta. Letovi za Soči i Kazan mogu se pojaviti i ovog leta. U međuvremenu, aerodromi u 10 gradova ostaju zatvoreni:

  • Anapa,
  • Belgorod,
  • Brjansk,
  • Voronjež,
  • Gelendži
  • Krasnodar,
  • Kursk,
  • Lipetsk,
  • Rostov na Donu,

 

dopisnik: Dejan Radojević (Moskva), foto: Aerodrom Elista

5 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Letio sam za Mahačkalu i Grozni i zapamtio ih po tome što je pogranična policija ispoljavala najveću količinu paranoje na koju sam ikada naišao, a letio sam po cijelom svijetu. Dođu troje policajaca i policajki u avion i uzmu nam putovnice. Pa ih onda prevrću od korica do korica, upisuju podatke u laptop, prevrću svoje papire i formulare, dogovaraju se međusobno na ruskom, pa ponovo novi podaci u laptop nakon dogovora, sve skupa toliko nakaradan i odbojan doživljaj, sva sreća pa me zapalo samo par puta. Policija u Rijadu, koja također temeljito prevrće putovnice i deklaracije posade, je plantaža kamilica za ovu rusku paranoja. Ali barem da onda nešto nađu, da dođu do nečega, nego nam vrate dokumente nakon 25 minuta, valjda im to podiže ugled u vlastitim očima.

Od ovih 11 gradova nikad cuo za 4

Obzirom da niste u Rusiji (pretpostavljam) uopste niste losi ako samo 4 nisu poznata! ))

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!