zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Sun d’Or krenuo letjeti za Zagreb

El Al-ov leisure brend Sun d’Or je nakon dvije i pol godine obnovio letove iz Tel Aviva za Zagreb. Kompanija nije letjela tijekom Covida-19. Letovi će se operirati jednom tjedno, utorkom, sa Boeingom 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sun d’Or

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zagreb 85% prometa u odnosu na 2019. svibanj

Off:

Secate se da ste pisali kako bi bilo cudno da na primer putnik iz Ljubljane sa JU preko BEG leti ka npr. Stokholmu, Oslu ili cak Madridu.
Sad sam procitao podatak da je pre pandemije LOT transferisao preko Varsave najvise za Seul (to je sasvim ok) a da je na drugom mestu bio Tel Aviv! Leteti cak 1:20 ili 1:30 (koliko stoji u redu letenja) ka severu, presedati a onda ka jugu.
Znaci ako imate dobre konekcije i povoljnu cenu cca 1-2h gore-dole ne igra ulogu sto je i logicno…
Zato vam i kazem da poprilican broj ljudi leti iz Beograda do Istanbula a onda sirom Evrope.

Cijena igra ogromnu ulogu. Znam po sebi. Nemalo puta sam letio MUC-ZRH-ZAG ili MUC-VIE-ZAG jer je bilo znatno jeftinije nego direktno. Ako imaš vremena, isplati se itekako. Aktualno imam slijedeći primjer: VIE-FRA-SJO i natrag €1200.- ali VIE-ZRH-EWR-SJO i isto tako natrag 790.- po osobi…

Jasno. Radi se o teoriji Autora da onaj ko leti iz Ljubljane nece presedati preko BEG za gradove ka zapadu.
Ja Vas odlicno shvatam o cemu Vi pisete i slazem se sa Vama.

Neće onaj koji ima plaćenu kartu, ali onaj koji sam plaća i uz to još za nekoliko osoba, hoće itekako…. Moji prijatelji lete VIE-BEG-TIV i idu za Herceg novi jer je to upola cijene od direktnog VIE-DBV… Stoga uz dobre konekcije, a to znači nikada više od 90 minuta čekanja, i LJU-BEG-MAD ali i ZAG-BEG-MAD ima itekako smisla.

Da, ali VIE-BEG-TIV gledajuci kartu je i vise nego logicno. Vise govorim o linijama gde treba prvo na istok da letiite iako vam je cilj zapad u odnosu na pocetnu tacku. Slazem se sa Vama sa svim sto ste napisali. Samo govorimo o drugim stvarima tipa LJU-BEG-AMS ili LJU-BEG-MAD.

Nismo pricali konkretno nego o pravcu LJU-BEG-sever/zapad.

Jeftinije je letjeti Toronto-Amsterdam-Zagreb nego direktno Toronto-Zagreb..

Pa dobro, u nacelu su uglavnom karte sa presedanjem jeftinije. Zato se nekad desava da na primer TIA-BEG-JFK bude jeftinija od BEG-JFK. No znamo kako to aviokompanije rade i sta im je primarni cilj a sta sekundarni.

Za njih leti Smartwings i prvi let je bio prošli utorak. U prodaji na El Al-ovoj stranici je u ponudi do kraja listopada, vidit ćemo što će biti dalje

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!