zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Kanada suspendirala letove prema sunčanim destinacijama

Kanadska vlada je 29.1. donijela odluku o suspenziji svih letova ka sunčanim destinacijama kako popularno kanađani nazivaju turistička mesta na Karibima, Mexicu, Kostarici i dr. Ova odluka se odnosi na 4 kanadske aviokompanije Air Transat, Sunwings, West Jet i Air Canadu. NolinAir nema letova ka tim destinacijama. Odluka važi do 30.4. sa ciljem da se obeshrabri putovanja tokom tradicionalnih proljetnih praznika.

Američke aviokompanije su odmah krenule sa promotivnim cenama zbog mogućih konekcija preko američkih aerodroma. Bez obzira, po povratku, putnici će biti primorani podvrgnuti se testiranju, hotelu i izolaciji, kao i za bilo koji drugi međunarodni let.

Za međunarodne letove svi putnici prije leta moraju imati važeći Covid-19 test ne stariji od 72 sata. Po dolasku, svi putnici će biti povrgnuti ponovnom testiranju na samom aerodromu. Rezultate testa će sačekati u aerodromskim hotelima gde će smeštaj biti o trosku putnika. U slučaju negativnog testa, putnici ce biti primorani da provedu dodatnih 14 dana u samoizolaciji. Zbog ove odluke Sunwing i Air Transat su prizemljili kompletnu flotu dok su WestJet i Air Canada najavili dodatno otpuštanje osoblja.

Država je donijela dodatnu odluku da svi međunarodni letovi mogu da slete na samo 4 međunarodna aerodroma: Monteral, Toronto, Calgari i Vancouver. Jedino izuzeće je linija između Kanade i francuske teritorije St.Pierre i Miquelon koja se nalazi između Nova Scotie i New Foundlanda u Atlantiku.

autor: Zoran Cvetković, suradnik (Toronto), foto: Air Canada

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!