zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto bacati novac na proširenje stajanke u Nišu?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Aerodrom Niš)

Aerodromi Srbije raspisali su natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije za proširenje stajanke na Aerodromu Niš. Iskreno to ne bi ni bila vijest sve do momenta dok radovi ne počnu, jer svi znamo koliko se takvih projekata u regiji započinje i nikada ne dovrši, da nije u objašnjenju rečeno da je proširenje platforme potrebno da se osigura prihvat najvećih zrakoplova koda E (Boeing 777, A350-1000, A330-900), te jedna pozicija sa avio-mostom kada se proširi terminalna zgrada.

I sad se moramo pitati tko je tu lud? Da, Niš stvarno vapi za proširenjem i investicijama. No, vapi za proširenjem terminala, koji je puno premalen, kojem fali bar 100% kapaciteta. To što ovaj minijaturni terminalčić uspijeva napraviti sa tolikim brojem letova i to uskotrupnih LCC sa 180 i više putnika je istinski čudo. Proširenje terminalne zgrade je obećano odavno, još dok je država preuzimala Aerodrom Niš. I još uvijek se nije desilo.

Što će, pobogu, Nišu veća stajanka? Niš ima stajanku za 4 uskotrupca C coda (A321 i 737-10). U istom momentu na stajanku nikada ne staje više od dva aviona jer terminal nema mogućnost većeg kapaciteta. Čemu onda više od 4 pozicije? Zar Niš stvarno misli da će imati više od 4 parkirana aviona odjednom? Na posljednju (zapadnu) poziciju i u ovom momentu može stati i manji širokotrupac, obzirom da se ovdje parkiraju i najveći transportni avioni koji su dolazili u Niš. Konačno, što će Nišu širkotrupne pozicije na stajanci ako nema uzletno-sletnu sazu koja može servisirati širokotrupce, pošto je pista duga tek 2500 metara. Konačno, zar netko stvarno misli da će ikada na Niš sletjeti Boeing 777. Pa to je više nego rijetka pojava i za Beograd.

Još jedno uzaludno bacanje novaca Aerodroma Srbije poput bacanja novca u Moravi i Trebinju. Posebno u ova teška vremena Covida-19 kada se sav novac mora usmjeriti na puko preživljavanje zrakoplovstva regije, a kada i sam Niš imat tek 10 letova tjedno i nikada više od jednog aviona na stajanci. U svoja najbolje vremena prije Covida-19 Niš je imao 43 tjedna leta (u prosjeku 6 dnevno), nikada više od dva aviona odjednom, tj. popunjenost stajanke od 50%.

28 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Problem je preko ljeta, kad postoji potreba smještanja aviona IL 76 koji je u protivpožarnom dežurstvu. Bile su najave da bi avion umjesto da dolazi po pozivu bio smješten tokom čitavog kritičnog perioda. Avionu je potrebna pozicija više nego što zauzima širokotrupac zbog same tehnike punjenja. A ukoliko bi se smjestio i Berijev 200 to bi onda stvorilo veliki čep.
Realno, nigdje navedeno šta se tačno i kako radi. Sve vodi na ekapiju.

Možda avio most koji je bio jedan od zahteva za izradu projektne dokumentacije zahteva veći prostor. Koji je broj pozicija za parkiranje idealan za aerodrom ove veličine. Bilo bi dobro videti neke primere iz okruženja.

Alene, ispravka, taj aerodromčić je 2019. imao 422.255 putnika. U vreme bivše ekipe, koja vas je ugošćavala u par navrata i čijeg ste direktora mogli pozvati telefonom bili ste značajno optimističniji što se tiče njegove budućnosti. Čak ste kritikovali Beograd koji ih “guši i limitira” na milion putnika..

Niko ni ne spori da je “aerodromčić” ali, složićete se 422.000 je dosta više od 350.000.
Zašto se sada odričete drugovanja sa bivšom ekipom, direktorom Vladicom Đurđanivićem i Bojanom Avramović dir. Razvojne zajednice Jug?
Ok..sad se setih vaših reči, bila je večera, izvinjavam se.

Ok, očekujem ipak tačne podatke od vas a 350.000 i 422.000 nije i ne može biti isto ili “zanemarljivo više”.

A gde ste napisali da je podatak iz 2018? I zašto bi pobogu navodili podatak iz 2018?! Zar vam je toliko teško priznati nekada nešto makar toliko banalno bilo?!

Proširenje stajanke je najverovatnije zbog toga što će najveći deo nove terminalne zgrade biti istočno od sadašnje pozicije, koji ne obuhvata sadašnja stajanka. Popunjenost svih pozicija na stajanci nije toliko česta pojava, ali se ipak dešava jer je prisutna generalna avijacija, poslovna avijacija ,cargo,redovan putnički saobraćaj, verovatno u budućnosti i više čarter letova. Naravno da je najveći problem terminalna zgrada, i najverovatnije da izgradnja terminalne zgrade i proširenje stajanke povezani projekti.

Zanimljiv podatak je da Niš nekoliko godina unazad ima svake godine 5-6 sletanja širokotrupnih aviona. Poslednji je bio pre 20-tak dana Egyptair cargo A 330. Predhodnih godina vojska je vojnike u UN misiju u Liban prevozila nekoliko puta sa B767. Turkish airlines cargo je takodje nekoliko puta bio sa A330 i A310. Podak je samo zanimljivost. Što se tiče putničkog saobraćaja ostaju uskotrupci koji su sasvim dovoljni za ovo tržište. Niš ima mogućnost sletanja aviona kodnog slova E uz predhodnu najavu od min nedelju dana. izvor je aip smatsa

Kada budu konačno objavili kako će izgledati novi terminal i gde će biti njegova pozicija u odnosu na postojeći onda će biti i jasnije koliko ovo proširenje stajanke ima smisla. Planiraju se navodno i avio mostovi. Novi terminal bi trebalo da služi za odlazne putnike a postojeći bi se rekonstruisao i služio bi dolazećim putnicima.

Gde ste vi videli ovu JN pošto je na sajtu Aerodroma Srbije nisam našao?

Objavljeno je na eKapiji

Hvala Luka, ali nisam uspeo da ga nadjem.

Hvala Alene, ali link vodi ka eKapiji odeljku za pretplatnike. Nisam video integralni tekst javne nabavke.

Da nije to povezano mozda sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom koji se isto nalazi na aerodromu?

E sad ja ovo ne razumem. Obecali prosirenje terminala sta treba, a sad ce da sire apron sto ne treba. Sta ce ti apron ako ti terminal ne moze to da servisira? Sta ce ti apron ako nemas avion da ga napuni? Pa ko je tu lud?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!