zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ryanair neće operirati Zagreb-Bergamo u VIII. mjesecu

Ryanair prekida operacije iz Zagreba za Bergamo u VIII. mjesecu. Zadnji leta iz Zagreba za Bergamo je 31.7. No, kompanija liniju ponovo pokreće 2.9. kada će operirati četiri puta tjedno (utorak, četvrtak, subota i nedjelja). Inače karte na ovoj liniji se vrlo loše prodaju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Ryanair)

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Linija je opet uredno vraćena u prodaju

Mozda je ovo tek pocetak redukovanja FR linija.

Ne kazem da ce sve biti neuspesne ali da ce odredjeni broj linija biti ugasen to verujem. Na prvom mestu TGD.

U Croatiji su u pravu kad kažu da iz Zagreba nema isplativih linija. Zatvorit aerodrom pod hitno i pretvorit ga u šoping centar.

Klasični Ryanair. I linija Bergamo – Banja Luka se stalno odgađa, nikako da krene. Izgleda da nema potencijala ta ruta.

Generalno ex-YU ka Milanu je jako tesko trziste i mnogi su probali i nisu uspeli. Izgleda da se samo JU drzi i to jer deo putnika cine transferi.

Doduse sezonski su leteli.

Sećam se pre par godina izjave Easyjeta, da su letovi iz Srbije ka Italiji neisplativi, jer kada cena karte predje cifru od 30-tak evra prodaja posustaje. Očigledno iz tih razloga su i easyjet i wizz vrlo brzo ukinuli letove ka Rimu i Milanu.

Mislim da to nema logike jer bi onda oni privukli sve putnike od JU i AZ koje ne bi mogle tako nisko da ih prate sa cenama karata. Ja pre mislim da postoje dva problema za LCC

1. trziste jeste veliko ali mnogi idu busom/kolima posebno za sever Italije
2. oni putnici sto lete su imucni i njima nije problem da plati €200 da bi leteli sa JU. Ju sa transferima ima prednost jer nudi vecu fleksibilnost. Pre korone planirali su da MXP dignu na 8 nedeljno sa dva leta ponedeljkom.

Croatia.

Kao sto je dole napisano, problem je OU. Ako je FR leteo sa 50% LF to je onda oko 75 putnika sto bi bilo idealno za OU i njihov Q400. Plus nadje se neki transfer i eto uspesne linije 2 puta nedeljno.

Mislim da je ovaj dogovor sa FR jako los za ZAG. Kao prvo, oni ce pokupiti dobar deo putnika koji ce bukirati sa njima karte. To ce naterati druge da smanje letove za ZAG a na kraju FR ce da kaze da odustaje od letova jer je nizak LF.

I tako je ZAG na kraju ispao glup. Pametnije bi bilo da su napravili dogovor sa FR da krene sa nekoliko linija i da polako siri svoju mrezu. Ovako grade kucu od krova i posle ce snositi posledice kada se sve urusi.

Ali to je modus operandi FR-a: najavi, kasiraj a onda “budemo vidjeli”… Ja osobno ne bih planirao sa FR ništa što je dalje od tjedan dana u budućnosti jer nikada ne znaš kada će stornirati letove… A i buking je slab jer ljudi to znaju pa se na linijama gdje je auto relativno povoljna alternativa ipak odlučuju za auto…

Pre bih rekao da su bukinzi slabi jer nema putnika. Da ih ima prva bi OU vratila tu liniju. Izgleda da su oni ipak nesto znali sta mi nismo…

Quo vadis OU

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!