zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Preporuka Tadžikistana i Kirgistana da ne putuju u Rusiju

Prošli tjedan je Tadžikistan, a ovaj tjedan Kirgistan preporučio svojim državljanima da ne putuju u Rusiju. Iz Tadžikistana letove za Rusiju imaju S7, Somon Air, Ural i Utair, a iz Kirgistana Aeroflot, Aero Nomad, Avia Trafic, S7 i Ural. Ovo će svakako smanjiti broj putnika između Rusije i ove dvije zemlje.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: S7

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zašto su to preporučili? Opet zapad mulja nešto..

Pa jel pre neki dan Dejvid Kameron imao turneju po tim zemljama srednjeg i dalekog istoka.. Svašta

Da zapad je i zato kriv. Kriv je jer Rusija vrši agresiju na Ukrajinu. Kriv je jer su zemlje SSSR-a 30 godina iza zapada. Za sve je zapad kriv. Ni za što nije kriva ruska politika. Tko god je bio u savezu s Rusima sad nema prebijene pare.

Skoro svi osim Bjelorusije i Srbije.

Stara indijska poslovica: Ako vidiš dve ribice na dnu mora kako se svađaju, znaj da je britanac negde u blizini….

Naravno da je. Britanska politika je poznata u svetu kao zavađivačka. To zna svako ko čita i prati. I svako ko je politički obrazovan i osvećen.

Mislim da ima veze s terorističkim napadom u Moskvi i strožim mjerama koje je nakon toga Rusija uvela prema migrantima iz srednjoazijskih država.

Inače glavna industrijska grana u Tadžikistanu i Kirgistanu je izvoz jeftine radne snage u Rusiju.
Sezonski radnici izdržavaju pola države

Tako je!!! Turkofoni narodi na Ruse gledaju kao Američki Domoroci na Kanađane, Amerikance, Meksičke, Brazilske, Čileanske,Peruanske (Bijele-Kaste Elite). Jedino je Moralesova Bolivija možda blaga Iznimka.

Bravo konacno jedan tacan odgovor!!!. Poostrena ne politika prema NELEGALNIM migrantima i oni se masovno i ubrzano proteruju i vracaju u svoje maticne zemlje sto radi svaka normalna zemlja ukoliko neko prekrsi migraciona pravila i zakone. Posto doticni najvise dolaze iz tih zemalja vlada istih su preporucile svojim gradjanima da ne idu u Rusiju da se ne bi nasli u nezavidnoj situaciji ukoliko su krenuli da rade bez papira. U tome je cela poenta. Da podsetimo samo da su u napadu u Krokus City-u u Moskvi glavni akteri bili upravo Tadjikistanci te je prema tome pokrenuta veca kontrola za migrantima i strancima koji rade i zive u Rusiji.

Procitajte nize, dao sam precizan odgovor sta je u pitanju … pozdrav!

U politiku se previše ne miješam. Ali ako itko ima utjecaj na države srednje EuroAzije. To ima država koja je bliska TURKOFONIM zemljama a to je po meni Turska. Nama najbliža Turkofona nacija Anatolijska Turska. Te nacije i računaju na Tursku jer povijesno i kulturološki pa i genetski vrlo bliske. Tađikistan,Kirgistan,Uzbekistan,Turkmenistan,Kazakhstan također Ujguri pa i Gagauzi više “VOLE” Tursku nego Rusiju. Također Burjati koji su više Tatari. I jako puno Turanidnih naroda živi u Rusiji danas. I nisu baš blagonaklone prema istoj još od Carske Rusije. Gledaju na njih ne isto ali približno kao što Američki Domoroci gledaju na Europljane. Također Inuiti(Greenland) I recimo Maori(Novi Zealand) te narod Ainu(Hokaido Japan).
Veliki pozdrav.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!