zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

RwandAir kreće u cargo business uz pomoć Qatara

Nastavlja se jačanje suradnja Qatara i RwandAira u kojem Qatar ima suvlasništvo. Ovaj puta suradnja je na cargu. Qatar od 3.5. leti 2 tjedna leta sa cargo avionom 777F iz Dohe za Kigali, uz nastavak letova za Nairobi, Entebbe i Liege. Istovremeno RwandAir je nabavio Boeing 737-800 koji je konvertiran u cargo avion te će pokrenuti cargo linije diljem Afrike koje će feedati ove cargo letove Qatara. Kompanija treba uskoro u flotu dobiti još jedan ovaj avion.

Qatar je uzeo i A310F u wet leasu za letove iz Kigalija za Johannesburg i Lagos, svaka linija ima 3 tjedna polaska. Ovaj avion će jednom tjedno letjeti i liniju Doha-Kigali-Istanbul. Qatar naglašava da je joint cargo hub važan segment suradnje dviju kompanija. Ovo su vrlo ozbiljne cargo operacije sa tri aviona i 777F za Dohu i Liege, a Kigali će lansirati u vrh afričkog cargo businessa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: RwandAir

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

The Slovenian government last week adopted an initiative to secure a bilateral Air Service Agreement with Rwanda “The establishment of a scheduled air service between the Republic of Slovenia and the Republic of Rwanda is in the economic interest of both countries. Representatives from the Slovenian aviation industry have expressed their interest in concluding a bilateral Air Service Agreement between the two countries, namely due to the possibility of operating cargo flights”

Opako. Qatar se baš tamo trudi.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!