zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Pratt & Whitney nije isporučivao motore Go First radi dugova

U Indiji su posljednjih godina bankrotirali veliki prijevoznici: Kingfisher, Jet i sada je operacije prekinuo Go First. SpiceJet jedva preživljava, bori se sa desecima sudskih tužbi, oduzimanja aviona od strane lezora i ogromnim financijskim problemima i mogao bi biti idući na listi za odstrel. S druge strane IndiGo ekstremno raste i na 308 aviona u floti ima naručeno nevjerojatnih 498 aviona. Nakon što je Tata Grupa kupila Air Indiu kompanija je procvala i naručila 499 aviona. Stoga nije slučajno da manji igrači bankrotiraju.

Go First je imao udio u 5,7% letova Indije, pri čemu u domaćim letovima ima udio od čak 9,3% (1,5% udjela je u međunarodnim letovima). Sada ostali prijevoznici nastoje što prije preuzeti dio ovog udjela, te su samo dva dana po prekidu operacija objavili da pozivaju posade Go First da pređu kod njih.

Istovremeno je Pratt & Whitney odbacio optužba da su oni krivi za prizemljenje preko 50% flote Go First, te tužbu Go First od 977,2 milijuna USD protiv Pratt & Whitney. Pratt & Whitney naglašava kako je Go First dužan ozbiljnu svotu novaca kompaniji što je razlog prekida isporuka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Go First

3 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ja sam čuo kompletno drugačiju verziju: na početku problema sa motorima je Go First počeo zadržavati plaćanja prema P&W. Po meni s pravom jer im je počelo “ispadati” sve više i više aviona i morali su otkazivati letove. Da to nije bez vraga dokazuje i to da je sud u Singapuru prihvatio tužbu Go First protiv P&W kao osnovanu.

Krenuli lešinari čerupati!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!