zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Turkish kreće sa letovima Tivat-Istanbul

Turkish će ipak letjeti iz Istanbula za Tivat. Linija se pokreće 11.6. i operirat će se tri puta tjedno, ponedjeljakom, četvrtkom i subotom sa Boeingom 737-800. Turkish već leti dva dnevna leta za Podgoricu.

Air Motnenegro je izjavio da će se pozvati na bilateralan sporazum po kome Turkish leti iz Podgorice, a Air Montenegro iz Tivata, te će tražiti od vlasti da ne dozvoli Turkishu pokretanje ovih letova. No, vlast je to ipak dozvolila. I kako će Air Montenegro sada puniti svakodnevne letove iz Tivata za Istanbul. Nema šanse da Air Montenegro ovdje može biti konkurentan Turkishu, koji je neusporedivo veća i bolja kompanija, sigurnija kompanija, koja leti sa većim avionom, ima brdo konekcija u Istanbulu i ima daleko bolji proizvod, poglavito u business klasi. Ovdje će sada Air Montenegro samo gubiti enorman novac. Enorman! Koja logia je Crne Gore da je dozvolila da njen nacionalni prijevoznik ovdje izgubi i nije provela bilateralni sporazum u korist svog nacionalnog prijevoznika?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

„ Koja logia je Crne Gore da je dozvolila da njen nacionalni prijevoznik ovdje izgubi i nije provela bilateralni sporazum u korist svog nacionalnog prijevoznika?“

Alene, alene, pa iz sve snage ste pljuvali Srbiju sto cuva na takav nacin Air Serbia od Turkisha i redovno ga blokira. Pa ste pisali kako je moguce da to neko radi u 2022., kako je moguce da se to radi u demokratskoj zemlji… da to nije dobro ni za drzavu a ni za prevoznike, kako to skoro nema nigde a narocito ne u Evropi i sada Vi zavrsite clanak ovakvom recenicom!

Ccc..

Pa Alene ne moze tako. Ili za sve ili za nikoga. Ne mozete selektivno sprovoditi pravila za neke a za neke ne. Neka se bore kako i svi ostali.
Problem je u Vasoj kontradiktornosti. I ovo nije prvi put.
Masete tom EU i pravilima sva divna i bajna a nesto nisam ovde procitao sta Nemacka radi Qataru, Emirates i Etihadu svih ovih godina.

Ali dobro da Vam samo jedna drzava u regionu sluzi za šamaranje i sve naj naj najgore…

Svi znaju, pa i CG da su dani AM odbrojani. Nego ne znaju šta će sa tek primljenim radnicima. Da su htjeli da štite AM štitili bi je na linijama za BG. Ovako, neka izgura još sezonu, baciće se u vjetar još koja desetina miliona eura.

evo bas sam cekao da krenu, ali meni je trebao let za srijedu, tako da sam odustao od turkisha, sreca za air montenegro haha

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!