zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Hrvatska u 2021. skoro 4,8 miljuna putnika

Hrvatska je u 2021. imala skoro 4,8 milijuna putnika. Naime, danas su objavljene statistike Zagreba, Splita i Zadra, a jučer smo objavili statistiku Dubrovnika.

Zagreb je u XII. mjesecu imao 179.582 putnika (u XII/2020. 41.498). Ovo je bitno više putnika nego je aerodrom imao u VII. mjesecu, a vrlo blizu broju putnika VIII. mjeseca. Konačno Zagreb je svake godine imao bitno manje putnika u XII. nego u XI. mjesecu i to nekih 10% manje. Ove godine ima 9,3% više u XII. nego u XI. mjesecu. To je razlika od skoro 20 postotnih bodova spram prošlih godina. No, ipak treba uzeti u obzir da je Zagreb dobio 10 novih linija, od kojih je 8 krenulo na samom početku mjeseca. To je bar 25.000 putnika koje je akumulirao samo Ryanair (sa 85% load faktora koliko Ryanair trenutno ima na cijeloj mreži). Stoga 15.304 putnika razlike i ne djeluje baš toliko puno. Ipak, da je situacija uobičajena kao i prethodnih godina Zagreb bi imao 147.850 putnika u XII. mjesecu, stoga sada ima zapravo 31.732 putnika više nego je to bilo prethodnih godina. A to pak znači da je Ryanair akumulirao i više putnika nego što je 85% load faktora. Aerodrom je imao 3218 operacija (u XII/2020 1392 operacije).

Split je imao 24.568 putnika (u XII/2020 8.665). Manje nego u XI. mjesecu i zapravo je ovo najlošiji mjesec od V. mjeseca ove godine.

Zadar je pak imao 1054 putnika (u XII/2020 242). Aerodrom je imao 63 operacije (u XII/2020 36), te 0,3 tone carga (u XII/2020 0,1 tone).

Istim su u 2021. četiri najveće zračne luke imale:

  • Split 1.577.584 putnika
  • Zagreb 1.404.478
  • Dubrovnik 927.924
  • Zadar 513.093

Kao što sam predvidio Split ima 173.106 putnika više od Zagreba. To znači po prvi puta u povijesti Split ima više putnika od Zagreba. Ovime se Split plasirao na 3. mjesto u regiji (iza Beograda i Prištine), a Zagreb tek na 4. mjesto.

Kako će Pula imati oko 270.000 putnika, Rijeka oko 56.000, te Osijek, Brač i Lošinj zajedno oko 30.000 ovo će značiti da će hrvatske zračne luke u 2021. imati oko 4.779.000 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

140 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Vise putnika nego stanovnika 😀

U HR

Sve u svemu solidan rezultat. Ništa lošiji, a ni ništa bolji od naših mediteranskih konkurenata koji više manje imaju slična emitivna tržišta.

Na “ne zadovoljne” u komentarima se bolje ne obazirati jer neće biti zadovoljni bilo kojim postignutim rezultatom, najviše jer žele prikazati hrvatsko zrakoplovstvo u negativnom svjetlu bez smislenih argumenta.

Sljedeće godine će bit ko i 2019…Zagreb,Split,Dubrovnik…ne moraju se određene persone posebno uzbuđivati i naslađivati…Lp

Ono sto nije napisano ovde je da je Zagreb u 2021 na 41% saobracaja iz 2019 dok se Evropa ukupno nalazi na 56% saobracaja iz 2019.

Ovo je jako los rezultat bez obzira koliko se pokusava nasminkati rezultatom iz samo jednog, poslednjeg meseca gde je razlika u poredjenju sa Evropom samo minijaturnih 3.5 procentnih poena (Zagreb 77.6% , Evropa 74%) u poredjenju sa celokupnom godinom gde je razlika 15 procentnih poena.

Odlilčan 12. mjesec!

Ne loša cijela godina.

To sto vi analiticaru niste nasli ne znaci da nisu objavljene.

Hocete po mesecima da vam izlistam? Moze.

JAN – 36%
FEB – 36%
MAR – 36%
APR – 36%
MAI – 39%
JUN – 50%
JUL – 65%
AUG – 71%
SEP – 70%
OCT – 73%
NOV – 77%
DEC – 74% (ocekivano je bilo 82% ali ih je omikron verovatno u tome sprecio)

Znači Zagreb je bio viši od prosjeka EU u 12. mjesecu, a ipak je bilo komentatora koji su tvrdili da je rezultat jako loš. Zanimljvo.

A zašto bi gledali prosek godine? Ok, za neku godišnju statistiku, ali koga za to briga osim statističare… Jeste li vi statističar? Iz godišnjeg proseka se ne vidi glavna stvar i ono što definitivno jeste vest – Zagreb stiže evropski prosek nakon i više od godinu dana ispodprosečnog rezultata. Vama to može da se dopada ili ne, naravno, ali ne možete ignorisati da su se stvari od jeseni ozbiljno popravile u Zagrebu.

Zato sto je to obracunski period godine.

U suprotnom bi se uzimalo samo ono sto neko zeli – sto i vi radite – i doslo bi do zloupotrebe ukupnog rezultata, pogotovo sto jedan mesec ne znaci nista. Ako se taj rezultat bude ponovio u sledecih 3-4 meseca prvi cu reci da je Zagreb ispred evropskog proseka.

Ako bi se islo vasom logikom mogli bismo isli po sedmicnom nivou, pa po dnevnom, pa svakog sata. Tome nema kraja.

Upravo tako, potpisujem.

Ma kakva obračunska godina, ovo je klasično “Da komšiji crkne krava”

Vec je crkla

Pula može i mora bolje od ovoga.

Prepuno malo, ni 50% prometa iz 2019, Zagreb sa toliko novih linija jedva preko 40%. Samo Zadar svijetla tačka.

Ja bih rekao puno prepuno malo. Posebno je Zagreb razocarao.

Dubrovnik i Zagreb katastrofa, interesantno da li je ovo jedan od najgorih rezultata u Evropi sa 42% prometa iz 2019 godine?

Odgovorite nam molim vas procentualno gledajući gdje se Hrvatska nalazi u odnosu na ostale članice EU.

Pošto vi ne znate reći ću vam ja, Evropa je na 56%, sad vi to usporedite, samo 14% manje od prosjeka a to je plačevan rezultat.

Odlično a u januaru koliko je bilo? U februaru it itd, šta ste se uhvatili samo decembra? Zato se i gleda čitava godina a ne jedan mjesec.

Bas vala ali sada sledi objasnjenje kako je Rajan pokrenuo linije tek krajem godine, kako one pokrenute pocetkom leta su bile simbolicne, kako se nenormalno dobro razvija Zagreb i da niko vise u regiji ne moze da ga isprati… bljuc…

Brojke su neminovne i one su pokazatelj uspjeha ili neuspjeha, jednostavno se usporedi sa ostalim tržištima i sve bude jasno a još kad se uzme u obzir ovogodišnja ekspanzija FR u Zagrebu i Zadru ovi rezultati mi se čine prilično prepuno loši.

Zadru? Je li vi vidite rezultat koji su oni postigli? Vidi se da ste ekstremno subjetkivni i da iako aerodrom postigne 65% prometa vama je to loše.

Zadar je ovde spomenut u kontekstu cijele Hrvatske, to je jedini aerodrom u Hrvatskoj koji je uradio dobar čak odličan posao, ostali su bili ispod prosjeka, posebno Zagreb koji je kao i Zadar dobio puno linija ali su mu rezultati plačevni.

Da, jeste jer 2021.nije samo XII mesec gde su svima dobre brojke.

U članku su izneseni podaci za godinu pa tako i ja govorim o godišnjem rezultatu, molim vas da sa razumijevanjem čitate članak i komentare, hvala.

Ovde se ne govori o trendovima nego o godišnjem rezultatu.

Govorite vi o čemu hoćete ali to ne mjenja rezultate u 2020 godini i ispodprosječan broj putnika u Hrvatskoj.

Koji god rezultat bio postignut u Hrvatskoj vi ćete naći razlog za pljuvanje po istom. Tako je bilo prije pandemije, a tako će i biti poslije.

Kako ispod prosjeka? Je li vi uopće znate na kojoj su razini ostale EU države po pitanju oporavka? Ne znate, već ne argumentirano pljujete.

@anonimac 08.28: Ne zna gdje vi to čitate. Ovdje zasigurno ne!

Slažem se da je 41% malo, međutim Zagreb ima kontinurirani rast postotka putnika u odnosu na 2019.
Kasno se probudio kao i inače u svemu, ali je napredak vidljiv i situacija ide na bolje. Po mjesecima to izgleda ovako:

1. – 19,9 %
2. – 17,4 %
3. – 18,8 %
4. – 19,3 %
5. – 22,2 %
6. – 23,0 %
7. – 42,1 %
8. – 51,9 %
9. – 54,6 %
10. – 55,3 %
11. – 66,4 %
12. – 77,7 %

Najveci skok je vidljiv upravo u 7. mjesecu pocetkom spice sezone koja se preklopila sa vec velikim i sve vecim brojem cijepljenih. Kad bi se odvojio taj dio godine situacija nebi izgledala ni priblizno ovako lose kao sto izgleda brojka za cijelu godinu. U svakom slučaju očekujemo puno bolju godinu za sve zracne luke.

I onda pogledas brojke jedne Tirane u siromasnoj Albaniji i shvatis da su u 11 meseci imali 2,656,935 putnika.

Potpuno neusporedivo. Govorite o drzavi koja ima valjda najvece iseljenistvo u ovom dijelu Europe (u odnosu na ukupni broj stanovnika sigurno), koja ima prilicno turista zbog niskih cijena i u kojoj svi ti turisti i iseljenici kod dolaska imaju samo jedan izbor kud ce letjeti.

Ma dajte ne budite smesni. Albanija mnogo bolje vodi svoju vazduhoplovnu politiku i to se vidi vec dugi niz godina. Neko ko generalno leti avionom ce to ciniti ma koliko god da distanca bila mala a to se vidi po mnogobrojnim kratkim letovima po Evropi. Iz Zagreba jednostavno nema tako puno putnika, sa ili bez voznje kolima.

Pogledate i shvatite da je to jedini medjunarodni aerodrom u toj zemlji i da Albanija ima samo pola putnika Hrvatske.
Nista bolje ni u Srbiji koja ima daleko vise stanovnika. Jadno

Ja vas razumijem da ste frustrirani rezultatima koji su jedni od najgorih u Evropi poredeći sa godinom prije pandemije ali nadam se da će sljedeća godina biti bolja što vam od srca želim ali ova godina je puno prejadna za hrvatsko zrakoplovstvo.

Kakva frustracija čovječe pa Hrvatska nema ništa lošije rezultate oporavka kao ostale zemlje Mediterana.

Jedino vidim da si ti ovdje isfrustriran Hrvatskim rezultatima pa trebaš početi pljuvati po istim.

Ma i to ce biti kratkog daha, ne mislite valjda da ce uvek tako biti posebno kako se nasi aerodromi jako lepo razvijaju. Sam BEG je trebalo da opsluzi 7 miliona putnika da nije bilo korone.

A eto, hrvatski se aerodromi ne razvijaju? A što sve ovdje čovjek neće čuti…

Mi nismo ovde na TI, molim vas da budete kulturni, ja eto nalazim razumijevanja za vaše frustracije ali nemojmo se spuštati na nivo “tikanja”.

Kulture kod jednog trola koji konstantno ponavlja da su hrvatski rezultati loši bez ijednog smislenog argumenta ne postoji.

Hrvatski rezultati postignuti ove godine nisu ništa lošiji, ni ništa gori od ostalih mediteranskih konkurenata. Također u EU nisu postignuti ništa bolji ni ništa lošiji rezultati po pitanju oporavka.

Koliko je procentualno u odnosu na 2019 godinu putnika imala Srbija akoliko Hrvatska? Hvala na odgovoru.

Srbija će imati preko 50% što znači da je ove godine svoj domaći zadatak uradila mnogo bolje od Hrvatske, tako da je Hrvatska bila na tom nivou imala bi oko milion putnika više ali na žalost nije.

Kme kme bolji smo od Srbije.

Hrvatska ima tolike putnike, ne zbog svog stanovnistva vec zbog turista koji dolaze tokom leta tamo da se odmaraju. Prava situacija hrvatskog trzista se vidi po aerodromima u Zagrebu, Osijeku kao i van sezone na obali. Ako se oduzmu turisti, Hrvatka ima putnika kao Moldavija ili Slovacka.

Bravo na komentaru! Također, Hrvatska ima putnika kao Njemačka, samo se trebaju oduzeti onih 80 milijuna njemačkih stanovnika, oni svi pusti turisti te ekonomija od 4.7 trilijuna dolara.

I hvala vam jer smo zbog vas došli do genijalnog zaključka da u pravilu Njemačka ima putnika kao i Moldavija.

Srbija je svetlosnih godina ispred Zagreba kao i ostatka Hrvatske. Prvo sredite sezonalnost pa drugima drzite lekcije. A sto se Beograda tice, on je za sada ispred Sofije i za dlaku iza Soluna, dakle Tirana se upgrade-ovala u nasu kategoriju dok je ZAG sa svojih 1.5 milion u rangu Skoplja, Tirane, Bratislave itd.

Prvo se upoznajte s brojevima. Koliko ono Srbija ima putnika? A koliko ono Hrvatska?

Hrvatska je ispred Srbije, što znači da je važa teza “Srbija je svetlosnih godina ispred Zagreba kao i ostatka Hrvatske” upotpunosti ne točna.

Ma kakvi ispred Srbije, ne budite smesni. Pa i te brojke sto imate nisu vasa zasluga vec stranih turistickih organizacija kao i stranih kompanije koje dovode te ljude da letuju kod vas. Vasa sposobnost se vidi po sve manjem udelu OU na obali kao i sa beskrajnom sezonalnoscu koju za razliku od Bugara (na primer) niste uspeli da resite. Dakle kada nesto dodje do Hrvata tu rezultata jednostavno nema.
Pa eto i taj Zagreb koji toliko spominjete, morali su Irci da vam dodju da vam nabudze brojke. Sta su Hrvati uradili sa OU? Dakle oladite

A čiji je srpski uspjeh onda? U 2019. 3.7 mil. putnika su vam prevezle inozemne aviokompanije, a više od 90% prometa je ostvareno na aerodromu sa stranom kontrolom.

Što želite dokazati? Ekstremno ste subjektivni.

Jako ste objektivni, osim što Srbija ima skoro 2x više stanovnika od Hrvatske. Naravno da Beograd ima toliko putnika, pa to vam je jedini aerodrom koji imate. Alen po meni griješi, preoptimistican je po pitanju Zagreba, veliki dio putnika iz 2019 su bili turisti i to je sada palo, dok se situacija ne smiri teško je očekivati oporavak.

Također, lako je učiniti kvalitetan oporavak kada ti je zrakoplovni sektor slabob razvijen. Lijepo se u statistikama vidi da najjači oporavak imaju one zemlje sa većim postotkom iseljenog stanovništva i gdje većina ne može priuštiti putovanje avionom. U Albaniji ni 50% stanovništva jednom godišnje ne putuje avionom.

Koliki je postotak?

Točno to. Ni 50% stanovnika Albanije ne putuje jednom godišnje.

Ako putujete avionom iz svoje države putjete u oba smjera. Ako ih ima 2.8 trebalo bi biti 5.6 mil. putnika. A osim toga dobar dio albanskih putnika čine turisti i dijaspora.

Točno to. Što točno ne razumijete?

Nonsense. Eto pogledajte cenjeni i prepodnobni Alene njihovu mrezu ka Italiji. Po vasoj logici lakse bi im bilo da idu trajektom pa putem do svog krajnjeg odredista. Oni to ne rade vec lete avionom. To je vise stvar mentaliteta. Hrvati ocigledno vise vole da se voze autobusom jer tamo mogu unet vise zembila i svojih licnih stvari dok su se Albanci probrcnuli i zakoracili u 21. vek

Naporan si sa konstantnim pljivanjem po Hrvatima.

Nema tu pljuvanja, samo cinjenice i surova realnost. Ali vidim da tebi smeta jer je poturica uvek gori od turcina.

Kakva surova činjenica? Hrvati ne putuju avionom je tebi činjenica, a Albanci da?

Zapravo nikako nije jasno kako procenat u 12.mesecu moze biti vazniji od procenta cele godine?

Ili se stvari zele prikazati bojim nego sto jesu….

A koliko ste vi ovdje puta rekli “loš rezultat” kada je u pitanju Hrvatska? To vam nije trolanje?

Džaba 12-ti mjesec kad je Hrvatska ispod prosjeka EU za čitavu godinu, očigledno nešto ne štima u hrvatskom zrakoplovstvu.

Izvolite brojke

EU prosek 56%
Zagreb prosek 41%

Ja vas razumijem sto ste frustrirani ali cinjenica da usprkos relativno slabim brojkama Hrvatska ima veci zracni promet nego bilo koja drzava ex. YU ukljucujuci tu i pomenutu Albaniju.

Jedna lasta ne cini prolece.

Da bi se video trend mora nekoliko meseci zaredom procenat da bude na nivou Evrope.

Podseticu vas da je ZAG u novembru bio na 66% saobracaja iz 2019 a Evropa na 77%. Takodje ne zaboravite da je Ryanair ozbiljno smanjio letove ka ZAG tokom januara i februara i u tom svetlu rezultat iz decembra koji je malo iznad evropskog proseka ne mora apsolutno nista da znaci.

Izuzetno uopste nije.

I pored rasta taj procenat je jos jako daleko od procenta Evrope u poslednjih 6 meseci 2021

JUN21
EUR 50%, ZAG 30%

JUL21
EUR 65%, ZAG 42%

AUG21
EUR 71%, ZAG 52%

SEP21
EUR 70%, ZAG 54%

OCT21
EUR 73%, ZAG 55%

NOV21
EUR 77%, ZAG 66%

DEC21
EUR 74%, ZAG 77%

Dakle, vidi se tek od novembra da je od prosecnih 19% zaostatka u periodu JUN-OCT Zagreb dosao na -11%, odnosno +3% u decembru (ocekivanja za Evropu su bila 82% ali su ih ocigledno nove restirkcije u tome sprecile).

To je premalo za bilo koji ozbiljniji trend pogotovo sto ZAG ocekuje smanjenje FR letova u prva dva meseca 2022. Uostalom i sami ste o tome pisali.

Znači jer se vidi da je oporavak krenuo u pozitivnom smjeru.

To jeste ali ni blizo kao sto autor to ovde prezentuje.

Ne govorim ja nego brojke a one ne lazu. A njima je svejedno ko ste i sta ste vi.

🤣🤣🤣

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!