zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Sarajevo demantiralo natpise o curenju goriva

Aerodrom Sarajevo je demantirao natpise o navodnom curenju goriva. Aerodrom naglašava da su ove informacije netočne i neutemeljene, te da se iste plasiraju od zlonamjernih i neprovjerenih izvora sa ciljem rušenja ugleda Aerodroma. Aerodrom Sarajevo radi po ISO 14001 koji ga obvezuje da štiti okoliš sukladno rigoroznim zahtjevima standarda. Svi korisnici, pa tako i kompanija EOL Petrol posluju sukladno potpisanim Ugovorima, kojim su se obvezali da će primjenjivati sve zahtjeve iz standarda. EOL Petrol je imao inspektorski nadzor i nalaz je bio potpuno uredan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene i dalje ne mogu da vidim stare vijesti na portalu , može li se to uskoro riješiti ?
Šta je Mirzom A , zna li neko ?

Gotovo svako jutro otvorim ovaj portal i pregledam novoobjavljene zrakoplovne novosti i analize, koliko mi to druge obveze dopuštaju. Novosti i analize pisane su razumljivim jezikom te su sadržajem i formom prikladne za popularizaciju zrakoplovstva u širim krugovima, pa tako predstavljaju vrlo privlačno štivo i za laike koji ozbiljnog znanja o zrakoplovstvu imaju malo ili nimalo, ali to znanje žele proširiti. Upravo novosti i analize s ovog portala predstavljaju izvor vrijednih informacija ili polazišnu točku za daljnje istraživanje. Utoliko ovom portalu, zajedno s njegovim uredništvom i suradnicima, izražavam zahvalu na kvalitetnom i besplatnom sadržaju te želim da nastave u dosadašnjem smjeru.

Također je primjetno da ovaj portal privlači i čitatelje iz šire regije, da je njegova brojčano ili statistički izražena popularnost respektabilna, čime se potvrđuje da je sadržaj prepoznat i tražen. Navedeno, s punim pravom, nerijetko ističe i uredništvo portala.

Međutim, ono što ne baš ugodno iznenađuje jest stupanj pažnje koji uredništvo pridaje jeziku i lekturi. Navedeno je vidljivo već na razini naslova članaka koji, iako su u pravilu sažeti i jednostavni, učestalo sadrže očigledne pogreške – kakav je slučaj i ovog članka i njegovog naslova. Ogradio bih se s napomenom da nemam formalne profesionalne kompetencije u tom području niti podržavam jezičnu strogoću, ali smatram da korištenje jezika izvan privatne sfere, u bilo kojem području i u bilo koje svrhe, zahtjeva viši i ozbiljniji standard. Hoće li taj standard ovdje biti ostvaren većom pažnjom autora, angažmanom lektora ili na drugi način, stvar je procjene uredništva, koje bi svakako trebalo imati u vidu činjenicu da je u pitanju simbolična intervencija koja izravno utječe na cjelokupan dojam. Svakako se nadam da će ova dobronamjerna primjedba biti prihvaćena i primijenjena, u mjeri u kojoj je to moguće.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!