zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Ryanair otvara Zagreb-Sofija

Kao što sam i više puta najavio Ryanair će otvoriti još nekoliko linija iz Zagreba, te će ih najavljivati svakih par dana. Nakon što je objavio 12 inicijalnih linija, te neke od njih pomaknuo mjesec i pola ranije, te najavila još dvije linija (za Dusseldorf Weeze i Malmo), kompanija je sada najavila i 15. liniju za Zagreb, onu sa Sofiju. Linija će se operirti dva puta tjedno od 3.8, utorkom i subotom. Karte su danas stavljene u prodaju. Ovime Ryaniar iz Zagreba ima 15 linija sa 42 tjedna leta. Za očekivati je pokretanje još bar dvije linije.

Croatia Airlines je planirala pokrenuti letove za Sofiju 2020. godine. No, zbog Covida-19 je od toga odustala. Sofija je jedna od onih linija koje sam višekratno napisao da bi je Croatia bez puno rizika mogla pokrenuti kako bi prevenirala dolazak Ryanaira. Naime, da je Croatia pokrenula ovu liniju Ryanair ne bi mogao dobiti poticaje za istu jer ne bi zadovoljavao princip da ju nitko ne operira u periodu zadnjih dvije godine. Još jedna Croatijina prilika izgubljena u nepovrat. A kompanija čeka li ga čeka. I ne pokreće linije već ih prepušta Ryanairu. Croatia je ekspresno trebala pokrenuti letove za Berlin, Manchester, Edinburgh, Maseille i Palermo sa bar šest letova od 1.7. do 15.8. dakle u top sezoni. U top sezoni letovi bi bili puni, to nije sporno, a istim bi se prevenirao Ryanair. Iskreno Ryanair baš i nema težak posao u Zagrebu zbog inercije Croatie Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryaniar

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

David O Brian je najavio da će u skorijoj budućnosti pojačati bazu u ZAG sa sve ukupno 10 B738!

Sjajna vest za ljude iz Juzne Srbije!

Godinama slusam price mojih roditelja o cuvenim maturantskim ekskurzijama i zelim da posetim Zagreb i konacno je postalo relativno lako! Takodje, mislim da je lepo sto je FR poceo da povezuje region.

Pozdrav iz Nisa!

A što misliš ima li smisla da pokrenu Niš-Zagreb? Uf to bi bilo odlično.

Kao Nislija, nama izmedju INI i SOF nema mnogo razlike. Mi ovde volimo da se salimo da je SOF sekundarni niski aerodrom 😀

Ovi u CA kao da pokušavaju što prije bankrotirati.
Ne kužim niti ljude koji rade tamo da nema nikakvih prosvjeda, bar otvoreno pismo za medije, sindikalni prosvjed… nešto.
“Manageri” iz uprave će dobiti otpremnine, a oni će završiti na cesti uskoro, ako se ništa ne promijeni u vođenju kompanije.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!