zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO: GP aviation pokrenuo liniju Priština-Ljubljana

Kosovska kompanija GP aviation, koja u ovom momentu ima najviše letova iz Prištine, je pokrenula liniju Priština-Ljubljana. Linija se operira dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom sa Boeingom 737-300.

Prisjetimo se da je Adria do bankrota (IX. mjesec 2019.) imala čak 14 tjednih letova na liniji Priština-Ljubljana. Uz to Adrija je letjela za Sarajevo, Skopje, Tiranu, Sofiju. Sve ove linije nisu se obnovile, što je ogromna šteta za slovensko gospodarstvo, tako da je ova linija prva od bitnih regionalnih linija koja se bar donekle obnovila iako sa premalim brojem frekvencija. Liniju Adrije za Podgoricu operira Air Montenegro osim u ljetnim mjesecima kada operira iz Tivta za Ljubljanu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

 

 

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Load factor prvi let: prn-lju: 26 pax, lju-prn: 58

Linija za ATR

Pa to je vise nego sto je bilo ono PRN-ZAG-PRN.

Pa eto i JU je u tom periodu imała 85% LF na linjii za Malagu, a koju je pokrenula kao potpuno novu liniju krajem decembra. Dakle JU pokrene liniju u najgorem delu godine i ima LF od 85%. Stoga Vam to ne opravdava neuspeh linije ZAG-PRN.

Pobogu, ostavio Vam je citatelj link u kome je Bosko Rupic, DIREKTOR AIR SERBIE ZA KOMERCIJALU I STRATEGIJU izjavio da je LF 85%. Sad nece ni Bosku Rupicu verovati? Eto on je osoba koja je na visokoj poziciji, ostavio je podatak pod svojim imenom i prezimenom.

https://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2023&mm=04&dd=04&nav_id=2310165

Pise jasno: “direktor komercijale i strategije kompanije Boško Rupić za B92.net otkiva koje dve destinacije su se već izdvojile iz šarenolike ponude.” … “Ipak, kada je nova ponuda u pitanju, Srbi su već izabrali dva grada za koje se od samog početka traži “karta više”.” … “Velika je potražnja naših putnika za Malagom. Kada kažete Malaga, to nama ne deluje mnogo blisko, ali jeste zaista atraktivna destinacija. Leteli smo i celu zimu, dva puta nedeljno, popunjenost je bila oko 85 odsto. “

Koji je izvor za ovu info?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!