zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Sarajevo poseban program za turiste iz UAE

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Udruženje turističkih privrednika BiH, agencije, hotelijerima i KJP ZOI ’84 rade atraktivne pakete za boravak turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koji prate njihove želje i interese. Na sastanku svih ovih institucija je bio i Šerif Mujkanović, veleposlanik BiH i UAE, te Aerodrom Sarajevo.

Građani UEA imaju bezvizni režim, a nemaju ni ikakve dodatne zahtjeve, stoga je ova radna skupina odlučila posebnu pažnju posvetiti upravo turistima iz UAE. U 2019. je iz UAE u Sarajevu bilo više od 25.000 turista koji su ostvarili više od 90.000 noćenja. U prvih 10 mjeseci 2020. je iz UAE bilo više od 5.000 turista. Flydubai tijekom ove zime ima čak 4 tjedna leta za Sarajevo, što je jednak broj kao i za Beograd, dok, primjerice, u Zagrebu firma konstantno prolongira obnovu linije. Flydubai je otkazao letove za sve ostale destinacije u regiji za koje je letio prije Covida-19. Ovo dokazuje koliki je potencijal Sarajeva za turiste iz UAE.

Prvo će Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Udruženje turističkih privrednika BiH, te turističke agencije organizirati dolazak vodećih tour operatera, predstavnika vodećih medija i blogera iz UAE u Sarajevo. Ovdje će vodeću ulogu imati veleposlanik Mujkanović koji će obaviti razgovore sa spomenutima.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo će 1.1.2021. otvoriti turistički informativni centar na Aerodromu Sarajevo kako bi se turisti mogli informirati odmah po dolasku. Aerodrom Sarajevo poduzeti će sve da turisti iz UAE imaju brz prolaz, te što više informacija, pa i na Arapskom.

Skijališta u Sarajevu (Jahorina i Bjelašnica) se pripremaju i za pojačanu skijašku sezonu, obzirom da će većina skijališta u Europi biti zatvorena, pa BiH i ovdje vidi svoju šansu, te ozbiljno radi na promociji skijališta i popunjavanju turističkih kapaciteta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!