zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Business klasa na europskim letovima: ČSA

OK, prošlo je već vremena od mog leta u business klasi ČSA, u međuvremenu je ČSA doslovce nestao sa lica zemlje, danas imaju tek dvije linije koje nemaju niti 7 letova tjedno. No, iskustvo je takvo da ga je potrebno podijeliti.

Naravno, imali smo prioritetan check in i ulazak u avion. Na letu iz Zagreba za Prag letio bio je ATR 72, a business klasa je iznenađujuće bila u zadnjem dijelu aviona. Zadnjih 8 sjedala. Sa svih strana ste okruženi, ispred zastori, iza gally i WC. Jako depresivno. Razmak sjedala je bio kao i u ekonomskoj klasi.

Obrok je bio istinski skroman, tek toliko da se nešto da, daleko je to bilo od obroka. Izbor pića je bio relativno velik, ali bez nekih jakih brendova, poglavito kod vina. Ništa drugo se nije davalo tijekom leta. Čak je i osoblje onako usput radilo tu tzv. business klasu, dok je opsluživalo ekonomsku kabinu.

Business klasu sam dobio complimentary od ČSA, da sam je plaćao iskreno bih bacio novac i bilo bi mi do danas žao. Je business klasa na ČSA je bila tek zeru iznad ekonomske klase, ni po čemu stvarna business klasa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ČSA

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Možete li zapravo kvalitetu i kvantitetu csa i ou hrane staviti na istu razinu?

Sta je iznenadjujuce da biznis klasa na ATR-u bude nazad?

Naprijed je kod aviona kojima je ulaz naprijed. ATR ima ulaz otraga. Dakle logično je da C klasa bude otraga, kako bi C putnici mogli prvi izaci iz aviona, prvi dobiti prtljagu, prvi obaviti imigraciju i carinu gdje je ima. Analiticar Vaseg kalibra bi to morao znati 😃

Na ATR-u je uvek nazad jer se u avion ulazi od pozadi. Na taj nacin putnici u biznis klasi mogu prvi da izadju iz aviona.

Primer?

Ja gdje god sam se vozio u atr je bila u straznjem dijelu (ako je bilo), Croatia je u svom atr42 isto imala C u straznjem dijelu.

Da, i ja sam se uvek vozio u business klasi ATR-a u zadnjem delu. To je i logicno jer oni prvi izlaze napolje.

Ma tkome treba bussines klasa.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!