zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Wizz Air bi preuzeo LOT-ove short-haul linije

Jozef Varadi, CEO Wizz Aira je izjavio da je on CEO LOT-a da bi cijelu short-haul mrežu dao Wizz Airu u outsorcing te bi letio samo long-haul. Vardi je rekao da legacy carrieri gube novac na short-haulu, dok Wizz Air zna kako ga raditi. Wizz Air je treća kompanija po broju putnika u Poljskoj, iza LOT-a i Ryanaira i drži 21,7% tržišta.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: LOT

27 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Long haul (kakvo in ime za dugolinijski/dugoprugaški saobraćaj) je kao kockarnica ili finansijski instrument sa boljom kamatom.
Potencijalna zarada je veća ali je i rizik da izgubiš ono iz vreće takođe veći.
Jedna promašena long haul linija može da napravi veći gubitak nego 5 ovih od 600-800 milja.

Šta to wizz air zna? Kako zaraditi na short haulu? Hmm…

Ja iz ovoga članka iščitavam sljedeće : najprofitabilnije operacije u zrakoplovstvu su u dugolinijskom prometu, long-haulu. Zato ga imaju sve najveće svjetske aviokompanije. Zato ga imaju i manje aviokompanije koje rade na tržištima na kojima ima potencijala za takve letove u svim oblicima, leisure, LCC, legacy, charter…, i koje imaju pametnu strategiju i dobar management. Pa vezano za to, mogu samo reći sljedeće : Jasmineeeeeee!!! Dje si? Je l’se ispila kahva? Hvala Bogu vikenda. A brzo će i pemzija.

Ne prozivam Jasmina Bajića osobno. Čovjeka uopće ne poznam. Jasmin i poruke upućene mu su personifikacija Croatia Airlinesa kao cjeline, njene inertnosti nesposobnosti, nezainteresiranosti, korupcije, nepotizma, utjecaja politike….. Naravno da ne očekujem od Bajića da otvori SAD ali ne vjerujem ni da svi mi u Hrvatskoj koji želimo bolju Hrvatsku i u njoj bolju Croatia Airlines, na koju ćemo biti ponosni a ne sramiti se je, moramo čekati i trpjeti status quo i ne samo status quo nego i nastavak uništavanja kompanije. Svi moji komentari idu u tom smjeru.

A vi mislite da će se long haulom sve riješiti? Malo sutra.

Slažem se. Jasno da neće. Trilijun puta sam napisao da treba ukloniti politiku iz kompanije. Odstraniti uhljebe koji sjede na izmišljenim pozicijama koje ne postoje u drugim aviokompanijama. Smanjiti prekobrojni administrativni dio zaposlenih. Poboljšati i povećati produktivnost rada. Korupciju i nepotizam smanjiti na minimalnu razinu. Prestati biti feeder. Osmisliti cjelovitu strategiju razvitka. Odustati od single type flote. Povećati mrežu linija u regionalnom i europskom prometu. U sinergiji sa ZAG stvoriti pravi hub. Osmisliti kvalitetan sustav valova. Više surađivati sa turističkom zajednicom i iseljeničkim organizacijama. Poraditi na marketingu koji je skoro pa nepostojeći. I u okviru svega toga uvesti long-haul sa 5-6 linija za Sjevernu Ameriku i Aziju koje mogu biti profitabilne, pod uvjetom svih prije navedenih promjena. Žao mi je da ne razumijete ono o čemu govori već više od desetljeća. Nikada nisam rekao “Jasmin mora sutra dovest tri 330 i gonjat preko i pritom ništa ne mijenjat”. Pa zaboga nisam idiot.

Toliko toga izrečeno, a glavna bit profitabilnosti long haul operacija izostala.

A šta mi sa Air Serbijom da radimo koju samo politika vodi i koja se još i dobro drži s obzirom da je politički projekat. O uhljebima ne treba ni pričati. Srećom pa su našli sposoban management. Dok ne odu.

I nije istina da je long haul najprofitabilniji. Padate na najobičnije korporativno prepucavanje.

Ne padam na korporativno prepucavanje. I korporativno prepucavanje nije razlog zbog kojeg OU nema long-haul. Da ste pažljivije pročitali što sam napisao, znali bi ste da ne vjerujem da je long-haul bezuvjetno najprofitabilniji. Ali brojevi sa HR tržišta, sastav putnika i yields, kompanije koje su letjele ili lete, transferi, putnici koji koriste aerodrome u okruženju za long-haul, rast turizma, dijaspora, geografski položaj definitivno omogućavaju Hrvatskoj da njen flag carrier ima long-haul, i to profitabilan. Naravno, ako bi se ispunilo sve što sam napisao u odgovoru gospodinu Alenu, da se ne ponavljam.

Da, Wizz doista zna kako zaraditi, zato je tako uspješan posljednjih godina…

Ovo je Michael O’Leary rekao još 2012. godine. Varadi je po običaju opet u velikom zakašnjenju

Varadi je čovek koji je dobar samo da uzme pare ida ugasi kompaniju, kao što je ugasio Malev da bi seo ne čelo Wizz-a

Javljaju se 2 problema.

1) putnici ne bi mogli vezat letove

2) Wizzair sigurno ne bi preuzeo sve linije već samo one profitabilne, a time bi LOT izgubio 20-30% hub mreže

3) Wizzairu se ne bi isplatilo vozit Airbus A320 i A321 na mjesta gdje LOT ide Embraerima (prije godinu dana Dashovima), a to je more gradova u Europi uključujući Zagreb, Ljubljanu, Beograd, Sarajevo, Podgoricu, Skopje…

Fiks ideje i gluposti.

Sigurno da bi Wizz bolje Radio. Ne sumnjam u to

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!