zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Europska Unija pomaže Ukrajinu sa 50 milijardi EUR

Europska Unija planira do 2027. pomoći Ukrajini sa čak 50 milijardi EUR za obnovu. Dogovoreno je da dio tog novca ide i za revitalizaciju aerodroma.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Kijev Boryspil

30 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Živi bili pa videli šta će biti 2027. godine.

To koliko će nešto da košta i koliko će da bude potrošeno nikako nije isto što i koliko će to što će biti urađeno zapravo da vredi.
Ogroman potencijal da se oni blizu kazana i oni koji pretaču med dobro obogate. A oni koji su sve smislili da ne pričamo.
Ukrajina je jedna tužna priiča. Bila je jedna od razvaljenijih zemalja i pre, ali nakon svega ovoga običan čovek će tek da nadrlja.
Oligasi su već pokupovali fine nekretnine i jahte

Bez dubljeg ulaženja u problematiku ovog rata, prosto preozbiljna i prekompleksna je tema za neki kratak i porvšan komentar, evo jednostavnog pitanja. Šta mislite Alene, da li će ulaganje dodatnog novca u Ukrajinu dovesti do predaje Rusije ili će možda dovesti do dodatnog raspirivanja i produžavanja rata što će za posledicu imati još više stradanja i patnji? Iskreno, šta mislite da je od toga dvoje verovatnije?

Jedino rešenje je da se sedne za pregovarački sto. Problem je što to ne žele oni koji ulažu novac u naoružavanje Ukrajine. A rezultati, a to je sve više mrtvih i Ukrajinaca i Rusa, jasno govore da im namere nisu nimalo časne. Znate, retorika je jedno a prave namere se ipak ogledaju u rezultatima. A rezultati su katastrofalni, naročito za Ukrajince. Rekao bih – moli boga da ti ovakvi ne pomažu. I za kraj moram da primetim da, na žalost, niste odgovorili na moje pitanje. Pozdrav.

Nemaju te pare veze za “obnovom”. Ko normalan sprema obnovu zemlje usred rata? Niko ne zna koliko će rat još trajati, kako će se završiti ni koje će teritorije i u kom obliku biti pod kontrolom Ukrajine. Ovaj novac će biti potrošen na puko održavanje države likvidnom (Ukrajini treba 3 milijarde evra mesečno samo za javnu potrošnju) i plaćanje naoružanja nažalost. Ukrajina plaća krvlju, Evropa novcem, američke strateške ratove. Tuga za celi kontinent.

Nista Ukrajina od tog novca nece videti. Ako ih pogleda bog pa da dobiju neki autoput ili prugu, i to je maksimum.

Zasto?

Zasto bi EU davala novac Ukrajini kada oni nisu clanica EU?

Srbiji EU ne daje 50 milijardi.

Da, i Ukrajina je isto dobila brdo novca. No, ovih 50 milijardi su visak.

Srbija nije dobila novac od EU kada je bila u ratu. Zbog cega?

Strasno! EU gradjani ne zele da se njihov novac trosi na ovo!

Pogledaj malo ankete u Austriji, Njemačkoj, Italiji, … Anon 11.49 ima potpuno pravo. Jedino je trebao napisati “velika većina EU građana”…

Ali ja jesam.

Upravo tako! Narod je protiv toga jer se njima uzima novac iz dzepa, opada im zivotni standard i sve poskupljuje!

Eto ja sam takodje gradjanin EU i ne zelim da se novac da. I sta cemo sad?

Pa možda neki misle da im treba dati oružje i novac, ali kad objavite da se zbog toga ukidaju subvencije poljoprivredi, onda mnogi mijenjaju priču i nisu više tako odlučni…
Ali Evropom odavno ne upravljaju evropljani već marionete duboke države (koje trenutno zaposjedaju SAD), tako da građane bije biko ništa ni pitao bez obzira da li su za ili protiv…

Točno tako… 👍

Ici ce taj novac Amarickim investicionim fonfovima za F16. I mali deo za piste na koje ce f16 da slece. Te piste ce graditi neki mladji Bajden zajedno sa oligrasima.

A sirotinja, umesto da putuje Wizz airom za Egipat, Tursku ili Amsterdam – putovace autobusom za Avdvivku. U jednom pravcu, na zalost. Jadni ljudi!

To je samo početak.. Bice tu jos potrošenih para.

Bacanje para i/ili prašine u oči

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!