zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Hoće li u budućnosti avioni letjeti bez pilota

autor: Alen Šćuric, analtičar (Zagreb), foto: Southwest

Neupitno hoće. Samo je pitanje kada će ta budućnost doći. To je rekao i O’Leary na našem zadnjem razgovoru, no dodavši da on to sigurno neće doživjeti. OK, O’Leary ima 61 godinu, pa mu i nije baš previše ostalo 🙂

Što možemo očekivati u doglednoj budućnosti. Prvo će sve više kontrole zrakoplova biti sa zemlje. Piloti i stručnjaci na zemlji moći će preuzeti dio ili čak cijelu kontrolu zrakoplova i čak ga i prizemljiti. Potom će se izbaciti jednog pilota i u kokpitu će ostati samo kapetan. O’Leary je predlagao da se persera školuje da u slučaju nužde može obaviti neke operacije u kokpitu (npr. ako jedini pilot postane nesposoban za let). Naravno, ovaj prijedlog je krajnje nerealan, no ako zemaljska kontrola može preuzeti vođenje aviona onda drugi pilot i nije nužan, a zemlja može preuzeti kontrolu u slučaju nužde.

Već ukidanje jednog pilotskog mjesta će značiti bitno veće uštede aviokompanijama koje sada troše enorman novac za pilote obzirom na njihove visoke plaće, a u zrakoplovstvu je već godinama kroničan nedostatak pilota. Obzirom na pritisak bogatih aviokompanija gubitak kopilota iz kokpita i nije tako nerealan i to će se desiti relativno brzo.

Potom je realno da iz kokpita nestane i drugi pilot, te let vodi isključivo kompjuter i navođenje sa zemlje. Ovo već nije bliska budućnost i to se neće tako skoro desiti. U Americi već ima grad gdje automobili voze isključivo kompjuterski navođeni bez aktivnog učešće vozača, ali ovo su ipak avioni, bitno sofisticiranija i kompliciranija oprema.

56 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kako da avioni lete sami kad je zemlja ravna ploca?

Najveci problem je da jedan covjek satima sjedi izolovan u kokpitu pa makar sve besprekorno fukncionisalo, zamislite samo udar taj na psihu.

Sram ih bilo, neprofesionalno.

Oce i to zbog ekonomskog interesa a nikako bezbjedonosnog. Avion ss nece zalit sto ne “prima platu” 😅

Bogme će mene bacit u penziju i prije 65-e. Nadam se da neće skoro doći do izbacivanja FO-a iz komercijalnog transporta i iskreno sumnjam da će se to dogoditi u idućih 15-20 godina jer se promjene u avijaciji, pogotovo one regulativne, mijenjaju dosta sporo, a tu još fali i malo tehnološkog napretka.
A kad i krenu s time napokon, trebat će vremena da se to proširi jer flote se ne mijenjaju tako brzo.
Doduše, ono u što sam siguran je da ćemo uskoro vidjeti izbacivanje četvrtog pilota na ultra long-haul letovima.

I onda ce se ugasiti industrija skolovanja pilota ? Koliko samo tu novaca ostane. I da, kao mladi kopilot nikako da primjetim enormni nedostatak pilota koji svi potenciraju. Stavise, placaju sami da bi letjeli bez naknade

U budućnosti se opće neće letjeti.

Upravo tako.

Ova usporedba sa autima ne stoji jer je cestovni promet daleko kompliciraniji -postoji ogroman broj externih faktora kojih u zraku nema.
Da bi se to dogodilo prvo će se morati automatizirati kontrola leta (na tome se radi). Kad jednom avion bude imao siguran koridor stvar je mnogo jednostavnija nego na cesti.
Ono što je neizmjerna prednost jednog i drugog što kompjuter nije umoran, ne grijesi, može istovremeno pratiti ogromnu količinu senzora i inputa kakve čovjek nema. I najvažnije – ne uči samo na svom primjeru nego svaki let aviona unaprijedjuje softver svim avionima. Znaci u jednom danu takav softver dobije desetine tisuća sati “iskustva”.
Hoće li biti grešaka i nesreća? Zasigurno hoće ( nije to ni tako blizu). Ali vremenom će to biti neusporedivo sigurniji let nego sa ljudskim faktorom.

Za one koji kazu da mozda odgovor zna Vucic, mislim da cete pre doci do odgovora kod Žexa, tj. Zeljka Mitrovica 🙂

Vec je on imao neke svoje izume i letece automobile 🙂

Sve sami analiticari i strucnjaci za letenje 😀

Molim Vas, krajnje je neumesno i nekulturno ovo sto ste napisali: ” ….pa mu i nije baš previše ostalo”. Nema potrebe da sa smajlijem pokrivate ovu nepromisljenost. Kome je koliko “ostalo” je van svakog (osim mozda medicinskog) razumnog okvira.

Zasto mislite da mu je ostalo 20 godina, mozda mu je ostao jos dan a mozda ce da zivi jos 100 godina a mozda i udari nas meteor a nasa ne uspije da mu skrene putanju pa sve bude nebitno, alene pazite sto pricate.

Svim zagovornicima robotizacije u aviosaobraćaju preporučujem dramu “R.U.R” Karela Čapeka 🙂

Mozda odgovr zna predsednik Vucic! On je najavljivao i letece automobile. Analiticar je i on 😀

Dokle god postoji mogućnost hakovanja sa zemlje i preuzimanje upravljanja od strane npr terorista, biće pilota u avionu.

Naci ce se neki pametnjakovic da se igra. Ne mora biti terorista. Tip je kroz entertainment sistem poceo da hakuje 787 pre par godina, pa su posle toga odvojili mreze.

Ne u sljedećih 50ak godina. Tehnologija postoji, al implementacija će tragati dugo.

Ni u naučno fantastičnim filmovima ne postoje letelice bez pilota.

Bespilotne letelice postoje decenijama.

Misli se na komercijalni saobraćaj.

Star Trek je recimo baš bio… donijeli su masu stvari. Ali i kod njih se šatlovima upravlja.
Ali bi svakako bila do ra tema budućnost transporta – kretanja i tendencije.

Hoće, ali ja u njima sedeti sigurno neću😂

Ne stvara onima koji ne znaju svrhu drugog pilota…

Niste razmisljali o psiholoskom faktoru? 1 pilot na letu od 4 5 sati , i tako decenijama . Predivan posao.

Problem je da kada imate otkaz u avionu jedan pilot ne moze odraditi kompletan workload. Primeri
– Sully- uletanje guski u Hudson
– Air Transat Glide na azore
– Gimli Glider
i imate masu drugih primera gde jedan pilot u slucaju komplikovanijih situacija jednostavno ne moze da odradi sav workload.
Instrukcije sa zemlje u nekim slucajevima vise odmazu nego sto pomazu

Sve to stoji. Kako će kompjuter, ili neko sa zemlje, u slučaju prinudnog sletanja, pronaći najbolju lokaciju za sletanje? Kako upravljati motorima u slučaju otkaza uređaja za upravljanje i milion drugih neželjenih situacija gde samo čovek može rešiti problem.

Pa će se desiti opet neki scenario kao sa “Max Boing”. Kad se to desi onda će biti posta jurnjava za pilotima po biroima za zaposljavanje a njima istekle licence.
Avioni bez pilota da ali za 80 godina kad stignu neki novi modeli zrakoplova. Jer ovo sad je samo razvlačenje trupa i krila od 60tih.

I hoće sigurno za 80 godina!

Za 79godina

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!