zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: EasyJet se vraća u ZL Rijeku

ZL Rijeka nam je poslala press-materijal u kojem naglašava da se easyJet vraća u Rijeku nakon 15 godina. Kompanija će od 3.5. do 29.10 operirati liniju prema London Gatwicku, dva puta tjedno (utorkom i subotom). Liniju su omogućili Primorsko-goranska županija, gradovi Rijeka, Opatija, Krk, Crikvenica i općina Omišalj, hotelske kuće Jadran Crikvenica i Hilton Rijeka, te turističke zajednice sa tog područja.

Rijeka ove godine ima povratak i Ryanaira, Air Serbie i Condora, a na Rijeku će slijetati 13 kompanija koje će imati 26 linija. Najviše linija ima Eurowings, njih 5. Stoga Rijeka očekuje rekordnu godinu, i rezultate čak i bolje nego 2019.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto, ZL Rijeka

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Super i za Berlin. Iako…Berlin je pokriven već Eurowingsom, bilo bi lijepo da je Easy jet uveo neku destinaciju s kojom Rijeka nije bila povezana, ali i ovo je super…. Malo po malo Rijeka se iz zadnjih redova probija naprijed prema 1b ligi hehehe.

Osim za London Gatwick, easyJet ce od kraja sestog mjeseca dva puta tjedno i to utorkom i subotom pa do 3.9. 2022. letjeti i za Berlin Brandeburg.

Zar nije bilo 9 ili 10 komentara ovdje?
Tx

Ovaj moj je 10!

Odlično za Rijeku. Nadam se da će Wizz uvesti letove ka Rimu i Volotea ka Parizu i Barceloni. Trebali bi imati bar 7 sedmičnih polazaka preko zime (jedan let dnevno), isključujući Trade Air (mislim na operacije s Boeingom 737-700/800 ili Airbusom A319/A320. Drago mi je što se ovoliko organa i institucija uključilo u ove pregovore. Samo tako će moći napredovati.

Tj, ne računajući Trade Air.

Turska Freebird Airlines će započeti niz čarter letova iz Dubrovnika do brojnih europskih destinacija, uključujući Berlin, Frankfurt, Diseldorf, Hamburg, München, Stuttgart, Hannover, London Gatwick, Manchester, Pariz, Marseille, Bruxelles i Beč, preko svoje europske podružnice . Usluge će početi 21. februara i obavljaju se u ime W-Touristic turoperatora. Ovakvi letovi održavani su i tokom zimskih mjeseci prije pandemije korona virusa. Operacije će obavljati avion Airbus A320 sa 180 sjedišta.

Kako na ovim linijama nije se ukljucio ETF,zar nisu spominjali da zele da baziraju u Dubrovniku jednu masinu.I koliko vjerujem ove linije ce raditi Eurobird sestrinska poslovnica Freebird koja je registrovana na Malti.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!