zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto MZL Zagreb baca novac rent’a’car poslovnica?

MZL Zagreb odbija rent’a’car poslovnice. Krajnje nerazborito. Aerodrom ima limitiran broj poslovnica koje su arhitekti predvidjeli, njih samo 13 na glavnom terminalu i 1 na starom terminalu (Terminal generalne avijacije). Niz kompanija koje bi htjele rent’a’car poslovnice na aerodromu to ne mogu imati radi krajnje pogrešne politike MZL Zagreb. Pritom treba naglasiti da iznajmljivanje prostora za poslovnice košta ekstremno puno, a potom košta i iznajmljivanje parkirališta za rent’a’car automobile. Rent’a’car poslovnice plaćaju pakete na MZL Zagreb. Prema neslužbenim informacijama koje sam dobio od samih poslovnica za dupli šalter, 20 mjesta na rent’a’car parkiralištu + 50 mjesta na parkiralištima uz stari terminal (P1-P3) + par mjesta na premium parkiralištu plaća se milijun EUR za 3 godine. Moguće je platiti i nešto manje, ali neki plaćaju i više (npr. Sixt).

Upravo zato mi nikako nije jasno da MZL Zagreb ne otvori šaltere na zapadnoj strani dolaznog hola terminala kod šaltera za naplatu parkiranja. Na tom zidu nema apsolutno ničeg, putnici tamo ne prolaze jer na istom nema ničeg osim autobusne stanice Pleso Prijevoza. Taxi, stanica autobusa ZET-a, parkiralište za automobile, Caffe Nero, stepenice i lifovi za 1. kat i rent’a’car poslovnice su na istočnim vratima. Stoga bi prebacivanje rent’a’car poslovnica tamo i te kako bilo dobro za sam aerodrom, a oduzimanje 3 metra od dolaznog hola na tom prostoru ne znači apsolutno ništa. Tamo ima mjesta za bar 10 rent’a’car poslovnica. OK, moguće je tamo staviti i manje poslovnica jer nema potrebe za toliko, ali otvoriti još neke druge sadržaje.

U ovom momentu Unirent, Aluwill, Filipović, Garage, Goldcar, Atet, Surprise, Union, Greenmotion i Optima imaju svoje poslovnice u neposrednoj okolini aerodroma, u Selnici Šćitarjevskoj, Črnkovcu, Plesu i na sjevernoj strani Velike Gorice. To je 10 poslovnica koje nisu na aerodromu i koje aerodromu ne donose baš nikakav novac. Pobogu. Do nedavno je veliki rent’a’car Carwitz bio uz Unirent u Selnici Šćitarjevskoj, no nakon novog natječaja vraća se na terminal. MZL Zagreb je otvorila dvije nove lokacije, tako što će mjenjačnicu i prostor bankomata pretvoriti u rent’a’car poslovnice, no to nije ni izblizu dovoljno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mozda i ima mjesta za poslovnice unutar zgrade, onako kako ste naveli, ali sigurno nema mjesta na parkingu. Tak da… prvo bi trebalo napraviti dodatni parking

Bitna info, jedan mali šalter i nekoliko parking mjesta su ostali doslovce prazni, jer nitko nije predao natječaj na njega!

Koja glupost.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!