zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Koje linije će imati Sunrise projekt

Sunrise projekt je realnost. Nakon dugog promišljanja Qatnas je konačno 2017. odlučio krenuti sa Sunrise projektom. Projekt je prolongiran radi Covida-19, no konačno kreće 2025. godina. Qantas je godinama pregovarao oko aviona za ovaj projekt i na koncu se odlučio u V. mjesecu 2022. za prerađeni A350-1000. Naručeno je 12 ovih aviona. Avion će između ostalog imati veći razmak sjedala (33 incha), manje putnika (238 ukupno umjesto 331 do 480 koliko imaju druge kompanije), veliki ekran od 13,3 incha u ekonomskoj i premium ekonomskoj klasi, dvoranu za rastezanje i aerobik, hladnjak sa snackovima i pićem koji putnici mogu uzimati tijekom cijelog puta, a business i prva klasa su istinski raskošne i imaju jako puno opreme za svakog putnika. Prva klasa osim dva metarnog kreveta ima i veliku fotelju uz krevet te dodano sjedalo preko puta za obroke u dvoje, 32 inchni ekran, ormar za odjeću, stol za doručak u krevetu, posebnu led rasvjetu, niz pretinaca i ormarića. Naravno, apartmančići prve i business klase su odvojeni vratima i zidovima za privatnost putnika. Avion će imati 6 apartmana prve klase, 52 apartmana business klase, 40 sjedala premium ekonomske (razmak 40 incha) i 140 sjedala ekonomske klase.

Qantas će 2025. pokrenuti dvije linije iz Sydneya i to za London i za New York. Ovime će se let skratiti za 4 sata spram dosadašnjih 1stop letova. Qanas je još do nedavno imao letove za London sa preko 24 sata, u zadnje vrijeme leti oko 23:30 sati, a sada će za London letjeti malo preko 19 sati. Prisjetimo se da je Kangaroo linija 1935 letjela 12 i pol dana, imala 38 stanica i 11 noćenja, a 1947. je imala 6 stanica i 2 noćenja, te je put trajao 3 dana i 20 sati. 1960. linija je trajala 34 sata, a 1971. 26 sati uz dvije stanice. Ove dvije linije će neosporno biti profitabilne i potpuno pune. Biti će to i ogroman pomak nabolje za Kangaroo liniju.

Kompanija razmatra u doglednoj budućnosti i letove iz Melbournea, te iz Sydneya za Paris, Frankfurt, Chicago i Rio de Janeiro. Qantas 2024. pokreće liniju Perth-Paris, pa je sigurno da će to biti prva iduća linija Sunrise projekta. Qanatas je u prošlosti letio za Frankfurt preko Singaporea, pa je i ova linija vrlo vjerojatna.

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nakon Pariza i Frankfurta slijedi Zagreb, ako ne Qantas, Krovacija sigurno, hahahahahahahaha

Kajgot bi bio prikladan da nema ovoga hahahahahahahaha. Hahahahahahahaha i kajgot znače isto i isključuju se. Što će reći da uopće niste shvatili što sam napisao.

Ne mora da znaci da ce linija biti puna i profitabilna.

Masa putnika ce pre leteti sa 1-stop negde na bliskom istoku nego nonstop 19 sati.

Druga stvar, karte za ove letove ce biti jako skupe, MEB3 ce raditi dumping cenama i bice mnogo povoljnije ici preko DXB/DOH/AUH/RUH.

Jasno je da ce putnici biznis i prve klase zasigurno ici Qantasom jer njima nije bitna duzina leta ili cena, imaju udoban apartman i novca za to. Putnicima ekonomske klase ce mnogo povoljnije biti sa presedanjem, a njima je itekako bitno da ustede koju stotinu evra po osobi.

Pa i nema je malo – 140+40. To je 180 putnika ekonomske i premijum ekonomske. Nije mala brojka.

Da je Qantas napravio nesto slicno ka SQ gde uopste nema ekonomsku klasu, tada bi uspeh bio sigurniji.

Pustite se koliko imaju druge kompanije. One ne lete na takvim linijama, stoga nisu komparabilne.

Qantasov A35K nece leteti na drugim linijama, vec samo na ultradugim Sunrise linijama. Isto kao sto ni SQ ne koristi svoje A359ULR na drugim linijama osim onih za koje je namenjen.

Qantas je morao totalno da izbaci ekonomsku klasu, njoj nije mesto na ovakvim letovima. Lepo je trebalo da imaju premium ekonomsku u zadnjem delu aviona, biznis u srednjem i prvu klasu u prednjem delu. Thats it.

Pa eto Singapore ima veliki profit na tim letovima. Pokazali su da je moguce napraviti tako nesto.

Oni su objavili tako.

Pre oko godinu ipo dana je na Simple Flying bio podcast sa CEO Singapore Airlines-a. Tu je gospodin Phong izjavio da su letovi koje lete sa A359ULR medju najprofitabilnijim letovima u mrezi.

A koji to 350-1000 ima 480 sedista?

Apsolutno ste u pravu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!