zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Izuzetno dobar sustav Air France-KLM

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

Air France-KLM ima sustav letova koji je izuzetno dobar i koji omogućuje putnicima da se konektiraju na letove preko Amsterdama i Parisa CDG. Naime, ako letite na istok potrebno je imati jutarnji let za Paris CDG koji se konektira na taj let za istok. U povratku sa istoka letite preko Amsterdama nazad na početnu destinaciju. Ja sam tako 2019. letio za Peking, jutarnjim letom preko Paris CDG, a u povratku KLM-om preko Amsterdama.

Obratno je za zapad. Ako letite na zapad letite prvo sa KLM, pa na zapad preko Amsterdama. U povratku letite pak preko Paris CDG. Ovako sam letio za Mexico City 2018. Preko Amsterdama za Meksiko, preko Pariza nazad. Na ovaj način se idealno nadopunjuju kapaciteti konektiranih letova i avioni su stalno puni.

Ono što je nonsens kompanija je da za francuske domeće prekooceanske letove (kolonije) lete isključivo iz Orlya. Tako sam za nekoliko svojih letova za Martinique i Guadelupe morao sa Paris CDG putovati autobusom za Orly kako bih tamo ulovio let i isto tako nazad. Velik gubitak vremena (to produžuje put za bar 3 sata), pa i novaca. Nemalo puta sam radi toga morao noćiti na Orlyu kako bi tek idućeg dana ulovio konekciju.

Air France ima niz letova za francuske zračne luke iz Orlya. Nonsens. Kompanija bi trebala imati minimalno četiri leta dnevno za Paris CDG, a tek na linijama koje prelaze tu brojku letovi bi trebali ići na Orly. Ti letovi bi bili za P2P putnike, ali i za konekcije preko Orlya (npr. Francuska-Orly-Francuska). Air France takvih letova koji imaju više od četiri dnevna polaska ima prilično, npr. za Toulouse, Bordeaux, Nicu, Lyon, Maseilles, Ajaccio, London, Amsterdam…

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Imam ja pitanje za Vas Alene. Zasto Vam se toliko dopadaju Karibi kao destinacija? Vec vise puta sam video da ste odusevljeni tim delom sveta, a kako nisam imao prilike da putujem tamo voleo bih da znam.

Karibi su doslovno raj na Zemlji. To treba videti, i gotovo izvesno cete se vratiti tamo ponovo.

Osobno sam kompletno drugačijeg mišljenja. Ja sam ih doživio kao dosadne i nezanimljive: vidio si jedan otok, vidio si ih sve… Možda malo odskaće Kuba ali i to samo oko Havane, Trinidada i eventualno na istoku oko Santiaga. Ali hvala Bogu da je tako jer bismo onda svi sjedili na istom mjestu…

karipski dio meksika je super!! daleko od nezanimljivog

I ostat u EU?

Zašto čekati desetak godina? Preselite se što prije.
Naradili ste se, uživajte, to hoću reći.

Zar i dobru, staru Vitaru?
Onda ćete moći da dodate i jednu ležaljku, onu mrežastu, što se stavi između dve palme, pa se onda ljuljuškate i u njoj spavate tih 2-3 sata dnevno.

Alene tako i ja planiram, ali preseljenje na Boanire ili Curacao. Holandija (Nizozemska) u tropima. Raj na zemlji. I dnevni letovi KLM-a za Amsterdam 🙂

*Bonaire 🙂

Alternativni transferi za prekomorske kolonije sigurno predugo traju pa putnici ipak moraju na Orly kao, eto, hub za “domaće” letove. Kakve su bile vaše alternative tada kad ste putovali?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!