zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Bagarić na sudu

Tužiteljstvo RH je podnijelo zahtjev da se direktoru HKZP Vladi Bagariću odredi istražni zatvor radi sumljivih zapošljavanja u HKZP (Hrvatske kontrole zračnog prometa), a na temelju anonimnim prijava koje su vrlo vjerojatno došle od djelatnika same HKZP. Radi se o dva zapošljavanja (Andreaja Reščić i Franjo Klešić) to na visokoplaćenim pozicijama. Bagarić je zbog straha od postupka poništio 13 natječaja za nova zapošljavanja u kojima je HKZP trebala zaposliti 29 radnika.

Općinski sud u Velikoj Gorici koji vodi postupak odbilo je istražni zatvor iako se sudski postupak i dalje nastavlja. Da je Bagariću sutkinja odredila pritvor bio bi smijenjen sa pozicije direktora HKZP.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: HKZP

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Glavno pitanje je sta ima vojnik traziti na mjestu direktora kontrole leta?
Koje su to kvalifikacije?

To apsolutno nisu dostatne kvalifikacije. Moj šef na protuavionskom top-u 20 / 3, u vojarni Borongaj 1991 brigadir sepurina poslije postoji zapovjednik protiv zračne obrane Hrvatske, američke vojne akademije pa tako i westpoint. Nažalost umro je pre 10 mjeseci u trećoj operaciji tumora na mozgu a razgovarao sam sa njegove smrti na dugačko , pa i o rušenju malezijskog aviona iznad Ukrajine. Fascinantno je koliko je taj čovek znao o civilnom zrakoplovstvu i kontrolu i letenje pa mu nije padalo na pamet da se unovči kao general Bagarić. Ako je doveo svoga kuma na izmišljenom yasto kontrolu letenja ti prije pri padu tajnim vojnim obaveštajnim službama kao i uvek Kapetanović koji je napravio puno štete Croatia Airlines, ali uvijek pozivate na prostor 25 30 godina Hrvatskoj i u Beogradu zapovijedi o Srbima kao predsednik jugoslovenske udruge kontrolora letenja možeš misliti??? Jure Kapetanović napravi ogromnu štetu Hrvatskoj i to svakog ugla jer se pravio važan da se on sastaje sa generalom Ante gotovina dok je ovaj bio u bijegu po cijelom svijetu??

Protokol o pristupanju Hrvatske uprave kontrole letenja eurocontrol brisel potpisao i su Enver Mušinović u ime kontrolora i Zdenko Padjen u ime ministarstvo prometa davne 1992 godine.

To je bio strašno naporan put za mene jer sam prvo morao ići u Beč da bih dobio vizu da mogu uopće otputovati u brisel a onda nas je vozač ministarstva prometa vozio iz Zagreba sve do aerodroma Bratislava aerodrom Zagreb bio zatvoren zbog rata.
Postoji fotografija sa ručka u starom dijelu brisela gdje je moja malenkost sa cijelom upravom Eurokontrola.

Ne želim puno više pisati na Zamaero, jer mi se sve brišu komentari , a ja sam sve jači i sve jači i ne želim više uopće objasniti kakve kontakte imam sa premijerom Plenkovićem kojeg do srpnja i stadiona nogometnog kluba Jarun nisam nikad uspio upoznati. Prekjučer samo već pet puta slao poruku na mobilni preko našeg posrednika iz Sesveta, te sam mu objasnio situaciju u kontroli letenja i Natašu Pirc Musar,novu predsednicu Slovenije, čak sam našao mjesečno nalete od Nataše, jer ja sam joj bio šef na zemlji i ona je danas priznala na Bregani da je radila u Hrvatskoj dok je Hrvatska bila u Jugoslaviji ali nije baš tako radila je i kasnije.

To je slušao sam premijer Plenković koje sam poslao poruku navečer te predsjednica Evrope ušiva fon de Lajen.. naravno da uz generala bagarić na mora otići osoba koja ga je podržavala u tim prljavim kadrovskim stvarima ,ona se zove Vildana Megla veliko zlo ministarstvo prometa već 25 godina žena koja je napravila puno sramote za Hrvatsku u Briselu ali Fućka se njoj ona ionako u mirovini odavno.

Nemam apsolutno nikakvog interesa za to mjesto ali imam veliki interes za mjesto Vildane Megle i to tako da je ja prvo nogom nabijem u tu zločestu guzicu i preuzmem njeno mjesto predsjednika nadzornog odbora kontrole letenja. Ona je najveće zlo hrvatskog zrakoplovstva uz Borisa Srećko i Juru Kapetanović a te djelomično i Dr Darko Prebežac. Jure i dan-danas zapovijeda direktoru Jasminu Bajiću što da napravi.

Ma kaj dana, sata!

A ja mislio da Mišetić zapovijeda Bajiću, a ne Jure…

Povlacenje po sudovima. Nesto sto nikom ne treba.

Slazem se.
Medjutim kad tad u zivotu nas dopadne neka vrsta pravde. Zamislite da je pilot CTNa imao nesrecu sa Dashom, prazan let SPU-ZAG, sletio na neku livadu, usput mehosa sta je isao sa njima i sta je ozlijedjen u tom slijetanju odbacio u Traumu i laganini otisao doma.
I nikom nista, i poslije taj pilot je CEO CTNa pa onda za par godina direktor Kontrole leta.
Sad jel bi drzavno odvjetnistvo stvarno diglo optuzbu jel nema bas nikakvih dokaza i to protiv osobe “ovakvog profila”? Mozda, sve je moguce. Nadam se samo da se neki svjedok nece predomisliti.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!